Fra iPad og andre Tablets til TV - Sådan kan du gøre!

I 1983 udtalte Steve Jobs, at Apple ville putte en stor computer ned i en lille, som skulle være på størrelse med en bog. Det var helt uhørt dengang. Cirka 27 år efter blev iPad'en lanceret. Nu kan man nemt tilslutte sin iPad eller tablet til sit TV. Vi instruerer i, hvordan man gør.

Tilslut iPad til TV: Du kan enten tilslutte en iPad til dit TV via en kabel- eller trådløs forbindelse. Der findes diverse metoder og kabler, til de forskellige iPads og TV’er. Du kan blandt andet streame din iPad’s indhold til dit TV via et Apple-TV eller et AirPlay 2 kompatibelt smart-TV.

I denne artikel vil vi udpensle, hvordan man tilslutter iPads og tablets til sit TV. Få svaret på, hvordan Apple TV, AirPlay, Chromecast og diverse kabler arbejder sammen med iPads og tablets.

Den nemmeste: Apple TV og Chromecast

Den nemmeste måde at tilslutte sin iPad eller tablet til et TV er trådløst. Dette gøres via et Wi-Fi-netværk, hvor der er tilsluttet en af medieafspillerne: Chromecast eller Apple-TV.

Enhederne kommunikerer over internettet, og så roder kablerne mindre, og man slipper eventuelt for at rejse sig fra sofaen.

Med det rigtige setup, kan du bruge din iPad eller tablet som fjernbetjening til TV’et, og du kan streame film, musik og diverse streamingtjenester til dit TV uden problemer.

Vi har lavet en step-by-step guide til, hvordan det kan gøres.

Sådan streamer du til Apple-TV via AirPlay

  1. step) Tilslut og opsæt Apple-TV til dit TV.
  2. step) Tilslut din iPad til samme Wi-Fi-netværk som dit Apple-TV.
  3. step) Find dit Apple-TV under de enheder, som er koblet til dit TV.
  4. step) Find en Airplay-kompatibel app, og tryk på Airplay-ikonet og vælg Apple-TV.

Hvad er AirPlay?

AirPlay er en funktion, der gør, at dine Apple-enheder kan kommunikere trådløst med hinanden. Dette gøres ved at logge på det samme Wi-Fi-netværk. Med dette kan du nemt vise indhold på dit Apple-TV fra både din iPad, iPhone og Mac. Man skal blot trykke ikonerne, hvor man både kan se, lytte og dele indholdet.

Se eventuelt en kort video fra Apple Support, hvor de forklarer og demonstrerer, hvad AirPlay er. 

 
Airplay 2

Det er ikke altid, at Apple-produkter virker så godt med eksempelvis Android- og Windows-produkter. Dette bliver dog hele tiden forbedret. AirPlay 2 er den seneste opdatering til AirPlay. Denne opdatering gør det muligt at streame til et AirPlay 2-kompatibelt smart-TV.

Skal du tilslutte en iPhone eller smartphone til dit TV? Læs eventuelt denne artikel ? Fra iPhone og andre Smartphones til TV

Stream din iPad eller tablet til dit TV via Chromecast

  1. Tilslut Chromecast til dit fjernsyns HDMI-port og det medhørende USB-strømkabel til en strømforsyning.
  2. Gå ind på chromecast.com/setup fra din iPad eller tablet og følg vejledningen fra Google Home-appen. Google Home kan både downloades på Google Play og App Store. Hvis du bruger en iOS-enhed, skal du hente appen fra App Store.
  3. Konfigurering: Opret forbindelse til et Wi-Fi-netværk på din Chromecast.
  4. Tryk på cast-fanen i en kompatibel app og stream indholdet til dit TV.

Der er mange muligheder med Chromecast. Vil du vide mere om alle de forskellige features, produkter og apps, der virker sammen med til Chromecast? 

Så har vi skrevet en lang artikel om dette, så du kan få det optimale ud af dine elektroniske enheder. Læs det her ? Chromecast opsætning og installation.

Der kommer snart en helt ny type Chromecast ved navn "Google Sabrina", nogle eksperter mener at denne bliver ekstremt effektiv, mere end nogen anden lignende teknologi, hør meget mere med David Guldager i vores video herunder:

Med kabel: Disse kabler og converters skal du bruge

https://www.youtube.com/watch?...Det fremgår altid tydeligt om vores iPad-kabler er originale eller Apple-certificeret (MFi-mærket), hvilket betyder, at de er godkendte af Apple. Vi har fundet de vigtigste adapter-kabler, når du skal tilslutte en tablet eller iPad til dit TV.

Sådan finder du den rigtige adapter

Hos avXperten kan du finde et bredt udvalg af originale Apple adapters. Den mest anvendte kabeltilslutning til et TV, når det kommer til billede og lyd er HDMI.

Tilslut din iPad eller tablet til et TV er med en HDMI-adapter.

De fleste iPads understøtter lightning-kabler, men de nyeste iPad Pro’s begynder at komme med et USB-C stik. Vi hjælper med at finde det rigtige adapter.

Du kan se alle de forskellige versioner af iPads og tilhørende stiktyper længere nede på artiklen.

Ved du allerede, hvilen adapter du skal bruge? Så kan du hoppe direkte videre til en af disse relevante produktsider:

Her får du nogle forslag til de mest relevante kabler.

Lightning til HDMI

Med en Original Apple adapter fra Lightning til HDMI, kan du både overføre billede og lyd fra din iPad og iPhone til en enhed med HDMI-indgang, hvilket de fleste nye TV’s har. På billedet ses et Lightning stik han til HDMI hun.

Her skal du have et ekstra HDMI til HDMI-kabel, som kan tilsluttes i hun-stikket samt videre til dit TV. HDMI adapteren skal ikke installeres eller konfigureres. Den indsættes blot i iPad eller iPhone og direkte ind i skærmen.

Den kan anvendes til alle Apple enheder med Lightning stik, og med dette kabel kan du også oplade din iPad imens.

Micro HDMI kabel

Har du en tablet der har en Micro HDMI-port kan du nemt tilslutte din tablet med Micro(HDMI-D) til et standard HDMI-A-kabel. Dette kabel bruges eksempelvis til at overføre billede og lyd fra din tablet til et TV.

På billedet ses et Micro HDMI Kabel HDMI-D Clicktronic OFC Kobber (4K opløsning, 3D lyd, ARC lyd, Deep color farve, HEC Internet over HDMI)

Se hele vores udvalg af Micro-HDMI her ? Micro HDMI kabel

USB-C til HDMI

Den nyeste standard fra USB er deres type-C-kabel. Dette kabel bliver benyttet af flere og flere produkter, og dette gælder også for iPads og tablets. HDMI stikket bruges typisk til at forbinde AV-enheder med lyd og billeder. Med denne adapter kan du tilkoble en enhed med HDMI udgang til en enhed med USB-C.

USB-C til USB-C

De nyeste versioner af iPad Pro understøtter USB-C.

Hvis du vil vide mere om USB-C, kan du læse disse uddybende blogindlæg ?

Lightning til VGA

Med en VGA adapter kan du overføre billede og lyd fra en iPad eller iPhone til en enhed med en VGA indgang eksempelvis en fladskærm.

USB-C til VGA

USB-C til VGA bruges fx til at tilkoble din tablet eller iPad til en ældre skærm. VGA eller Video Graphics Array er en teknologi til overførsel af video. VGA-stik bruges ikke så ofte mere, men hvis du skal tilslutte din enhed til en gammel monitor, kan det være, at den bruger VGA.

Er du i tvivl om, hvilke kabler der er hvad?

Hos avXperten vil vi gerne sørge for, at du får mest mulig ud af dine elektroniske enheder. Der er mange forskellige kabler at vælge imellem. Vi giver en uddybning på de vigtigste tre, når du skal tilslutte din iPad eller tablet til et TV.

Forskellige iPad versioner

iPad Pro-modellerUdgivelsesårStik-type
iPad Pro 12,9" (3. generation)2018USB-C
iPad Pro 112018USB-C
iPad Pro 12,9" (2. generation)2017Lightning-stik
iPad Pro (10,5")2017Lightning-stik
iPad Pro (9,7")2016Lightning-stik
iPad Pro (12,9")2015Lightning-stik
iPad Air (3. generation)2019Lightning-stik
iPad Air-modeller                  UdgivelsesårStik-type
iPad Air (3. generation)2019Lightning-stik
iPad Air 22014Lightning-stik
iPad Air2013Lightning-stik
iPad mini-modeller                UdgivelsesårStik-type
iPad mini (5. generation)2019Lightning-stik
iPad mini 42015Lightning-stik
iPad mini 32014Lightning-stik
iPad mini 22013Lightning-stik
iPad mini2012Lightning-stik
iPad modeller                           UdgivelsesårStik-type
iPad (5. generation)2017Lightning-stik
iPad (4. generation)2012Lightning-stik
iPad (3. generation)2012Stik med 30 ben
iPad 22011Stik med 30 ben
iPad2010Stik med 30 ben

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg