Screenshot af Minecraft fra minecraft.net

Alt om Minecraft spillet (Derfor er det så populært)

Minecraft er et af de mest populære computerspil, og du har muligvis set dit barn eller andre spille Minecraft, men du er måske i tvivl om, hvad Minecraft er og hvad det går ud på.

I dette indlæg vil jeg fortælle dig om, hvad Minecraft er, samt hvad spillet går ud på.

Hvad er Minecraft? Minecraft er et computerspil udviklet af Mojang, og senere købt af Microsoft. Verdenen i Minecraft er bygget af firkantede blokke, for eksempel træer, sten, sand mm. Du skal samle forskellige ressourcer i spillet, så du kan bygge bygninger og lave redskaber, for at overleve mod spillets monstre.

Hvis du vil vide meget mere om, hvad Minecraft går ud på, samt på hvilke enheder du kan spille Minecraft, så læs videre herunder.

Hvad går Minecraft ud på?

I Minecraft spiller du som en figur, der kan ødelægge og placere firkantede blokke, dekorationer osv., samt lave nye blokke.

Som udgangspunkt er formålet i Minecraft at samle en masse forskellige ressourcer, som du kan bruge til at bygge forskellige ting.

Du kan bygge alt fra en ovn, som du kan anvende til at lave mad, til et sværd og rustning, som du kan bruge til at beskytte dig med.

I spillet vil der om natten, eller ved mørke steder som for eksempel en grotte, komme monstre, der angriber dig.

Eksempelvis kan du risikere, at du bliver angrebet af zombier, skeletter og store edderkopper.

Du kan bruge et sværd og rustning til at bekæmpe de forskellige monstre, der kommer efter dig, hvilket vil give dig forskellige ressourcer fra monstrene, som du kan bruge til at lave ting i spillet.

I Minecraft har du overordnet mulighed for at spille på 3 forskellige måder, hvis man ikke tæller multiplayer med.

Creative

Hvis du spiller Minecraft Creative, vil du have ubegrænset adgang til alle ressourcer i spillet, hvilket betyder at du ikke skal rende rundt og samle ressourcerne ind, for at bygge noget.

I Creative skal du heller ikke tænke på at samle mad, da din figurs sult ikke vil blive påvirket.

Med Creative Minecraft kan du slippe din fantasi løs, og bygge alverdens bygninger og kunstværker.

Classic

Classic er den første version af Minecraft, og er en simpel udgave af spillet som du kan prøve ganske gratis via en browser.

Classic fungerer lidt på samme måde som Creative, ved at du har ubegrænset adgang til forskellige ressourcer, så du kan prøve at bygge noget.

Du vil dog have adgang til et mindre udvalg af ressourcer, som du kan bygge med, end hvis du købte den nye version af Minecraft.

I Classic versionen vil der ikke være nogle monstre eller dyr, som du kan kæmpe mod.

Hvis du ønsker at prøve den gratis browser version af Minecraft, kan du trykke her.

Survival

I Minecraft Survival starter du et nyt spil uden at have nogle ressourcer tilgængelig, hvilket betyder at du skal starte med at indsamle ressourcer, så du kan bygge noget, grave en mine eller lave et våben, der kan beskytte dig mod monstrene som kommer frem om natten.

Målet i Minecraft Survival er at overleve så lang tid som du kan, samt bekæmpe forskellige bosser som en Wither og Ender Dragen.

I Minecraft Survival vil du som spiller have en helbredsbjælke, hvor du kan se hvor meget liv du har, samt en sultbjælke, hvor du kan se hvor sulten din karakter er.

Hvilke enheder kan du spille Minecraft på?

Hvis du gerne vil spille Minecraft, kan du vælge mellem flere enheder, hvorpå du kan spille.

Minecraft er tilgængelig på flere enheder, dog vil spillet variere en smule, alt efter hvilken enhed du vælger at spille på.

Herunder vil jeg gennemgå, hvilke enheder du kan spille Minecraft på, samt hvordan spillet varierer på de forskellige enheder.

Minecraft på PC

Du kan spille Minecraft på din PC, hvilket spillet oprindeligt blev lavet til.

Hvis du vælger at spille Minecraft på din PC, vil du have adgang til avancerede komponenter og elementer i spillet, som du ikke ville have adgang til på andre enheder.

For eksempel kan du vælge at ‘modde’ dit Minecraft spil, som giver dig mulighed for at introducere nye elementer til Minecraft, blandt andet moddet ‘Optifine’, som giver dig flere muligheder for at kontrollere dit spils grafikindstillinger.

Der er to versioner af Minecraft, som du kan vælge mellem, når du skal spille på din PC.

  • Minecraft Java Edition
  • Minecraft Bedrock (Minecraft til Windows 10)

Minecraft Java Edition kan du kun spille på en PC, hvorimod Minecraft Bedrock også er tilgængelig på mobil og konsol enheder.

Minecraft Bedrock giver dig mulighed for at spille med andre spillere, der spiller på en anden enhed end dig, hvorimod Minecraft Java Edition kun giver dig adgang til at spille med andre, der også spiller Java Edition.

Minecraft Java Edition er tilgængelig til både Windows og Mac.

Minecraft på mobil

Minecraft Pocket Edition er den mobile udgave af Minecraft, som du kan spille på din Android, iOS eller Windows mobil.

Hvis du vælger at spille Minecraft Pocket Edition, vil der være en del elementer som mangler i forhold til PC-udgaven af Minecraft.

I Minecraft Pocket Edition har du mulighed for at spille med op til 10 venner på tværs af forskellige platforme, hvis du spiller gennem ‘Realms’.

Med Realms kan du lave din egen private Minecraft server, hvor dig og dine venner kan spille sammen, dog skal du være opmærksom på, at du skal betale for Realms.

Der er en gratis 30-dages prøveversion af Realms, som du kan prøve.

Minecraft på konsol

Konsol-udgaven af Minecraft er tilgængelig på Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3 og PlayStation 4.

Der er ikke udgivet nogen officiel version af Minecraft til PlayStation 5 endnu, men hvis du har Minecraft til PlayStation 4, kan du også spille det på din PlayStation 5.

Med Minecrafts konsol-udgave kan du spille to personer på den samme enhed, med en lokal splitscreen multiplayer funktion.

Konsol-udgaven af Minecraft understøtter også at du spiller multiplayer med dine venner, på hver jeres konsol.

Det kræver, at dig og dine venner er logget ind på en brugerkonto på enten Xbox eller PlayStation, og har et betalt abonnement med enten Xbox Live Gold eller PlayStation Plus.

Hvis du ønsker at spille online spil på din Xbox eller PlayStation, hvad enten det er Minecraft eller et andet spil, så kræver det at du har Xbox Live Gold eller PlayStation Plus.

Kan din computer køre Minecraft?

Generelt kræver det ikke særlig meget af din computer at spille Minecraft, derfor er det ikke et krav, at du har en hurtig og kraftfuld gaming PC.

I Minecraft kan du justere dit spils indstillinger, så det passer bedre til din computer, du kan blandt andet justere en masse visuelle effekter.

Herunder vil jeg gennemgå, hvilke specifikationer din computer minimum skal have, for at du kan spille Minecraft, samt hvilke specifikationer der er anbefalet.

Windows computer

Minimumskrav

Anbefalede krav

CPU

Intel Core i3, AMD A8 eller lignende

Intel Core i5 3.5 GHz, AMD A10 3.5 GHz

RAM

4 GB RAM

8 GB RAM

Lagring

180 MB til 1 GB

180 MB til 1 GB

Styresystem

Windows 7

Windows 10

Skærmopløsning

1024 x 768 eller bedre

1024 x 768 eller bedre

Mac computer

Minimumskrav

CPU

Intel Core i3

RAM

4 GB

Lagring

1 GB

Styresystem

Mavericks 10.9 eller nyere

Hvad bør du som forælder være opmærksom på?

Hvis du er forælder til et barn, som spiller eller gerne vil spille Minecraft, er der nogle ting du bør være opmærksom på.

Herunder vil du kunne se en liste med 3 råd til, hvad du være opmærksom på, hvis dit barn spiller Minecraft.

#1 - Minecraft koster penge

Som det første bør du være opmærksom på, at Minecraft koster penge, hvad enten dit barn vil spille PC-, konsol- eller mobil-udgaven.

Det er dog muligt at prøve en gratis browser version af Minecraft, som hedder Minecraft Classic.

Med Minecraft Classic kan du i en browser spille den originale version af Minecraft, som er en meget simpel version af Minecraft.

Du kan prøve browser versionen her.

#2 - Stødende indhold i spillet

Minecraft er spil der indeholder forholdsvis lidt stødende indhold i form af der kun kan dræbes monstre, dyr og andre spillere med sværd, bue og pil og andre simple våben.

I Minecraft er der ikke noget blod, når man enten angriber andre spillere eller monstre og dyr i spillet.

Når man dræber en anden spiller i Minecraft, vil spilleren forsvinde og spillerens ting vil ligge tilbage, som man herefter kan samle op.

#3 - Sprog

I Minecraft er der en chat-funktion, hvilket også findes i mange andre onlinespil.

Det gør det muligt for dig barn at kommunikere med de andre spillere på Minecraft serveren.

Derfor kan det være en god idé at tage en snak med dit barn om, hvordan man taler til hinanden online, samt hvordan grimt sprog kan påvirke personen på den anden side af skærmen.

Læs også: Fortnite Guide - Hvad er Fortnite? +og hvad går det ud på?

Læs også: Alt om League of Legends! » Bedste Danske Guide til LoL

Ofte stillede spørgsmål om Minecraft

Hvad er aldersgrænsen for at spille Minecraft?

Der er ikke nogen aldersgrænse for at spille Minecraft, og der er både børn og voksne som spiller spillet.

Vær dog opmærksom på, at Minecraft har en multiplayer funktion, hvor dit barn kan spille med andre.

Skal man betale for at spille Minecraft?

Hvis du ønsker at spille Minecraft, hvad enten det er på PC, konsol eller mobil, skal du betale for spillet.

Du kan dog prøve en gratis browser version af Minecraft, som er en simpel udgave af spillet, ved at trykke her.

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg