Billede af TV taget af avXperten

Undgå Sort Skærm - Slip for at Miste TV-Signal 2. Juni

Kulturministeriet estimerer, at cirka 150.000 borgere i Danmark kan miste deres TV-signal d. 2. juni 2020. Find ud af, om dit TV vil gå i sort, og se hvordan du løser problemet med vores guide.

Ser du TV via antenne på et “gammelt” fjernsyn? Så kan det være, at du bliver ramt af Sort Signal. Kort fortalt er Sort Signal en oplysning fra Kulturministeriet, som omhandler nedlægning af TV-signaler, som modtages af ældre fjernsyn via antenne, så signalerne kan blive brugt til bedre mobilnet. 

Update: Det var oprindelig planlagt, at de nye ændringer allerede skulle træde i kraft d. 31 marts 2020, men grundet situationen med COVID-19 er lukningen af antenne-tv-signalet blevet udsat. Udsættelsen er sat til d.02 juni 2020

Det vil særligt være fjernsyn produceret i 2012 eller tidligere, som er i farezonen. Se hvad du skal være opmærksom på, når ændringerne træder i kraft.

Tjekliste til Sort Signal kampagnen: Undgå Sort Skærm

  • Gå til kanalplads 88 (Kan du se teksten: “Det virker...” skal du ikke gøre mere)
  • Ser du TV via kabel, satellit, bredbånd eller en boks fra din TV-udbyder, er der heller ingen problemer at være bekymret for.
  • Hvis du ser TV via antenne på et gammelt TV, som ikke understøtter DVB-T2 signaler, kan du løse problemet ved at købe et nyt fjernsyn der kan modtage signalet, eller du kan anskaffe dig en DVB-T2 modtager og eventuelt et HDMI kabel til tilslutning af boksen.

Hvis du fortsat vil se TV med antenne, er der altså kun de to ovenstående muligheder for at modtage DVB-T2 signalet. Der er en masse alternativer til at se TV på. Vi gennemgår alt du skal vide om Sort Signal, løsninger og alternativer. Læs med her.

Undgå sort skærm (Instruktionsvideo)

Vi har lavet en step-by-step info- og instruktionsvideo til, hvad Sort Signal er, og hvordan du undgår, at din skærm går i sort d. 2. juni. Se forklaringen her, eller læs videre i artikelen.

Hvad er sort signal? Få forklaringen HER

Sort Signal er en oplysningskampagne fra Kulturministeriet, der skal gøre befolkningen opmærksom på, at de kan miste deres TV-signal d. 2. juni. Det estimeres, at omkring 150.000 borgere mister deres signal, og at deres TV vil gå i sort. Har du et fjernsyn, der ikke kan modtage DVB-T2 signal, og ser du TV via antenne, kan du blive berørt af ændringerne.

Derfor dropper man det gamle TV-signal

Grunden til at man dropper det gamle TV-signal er, at politikerne har vedtaget en beslutning om, at danskerne skal have et bedre mobilt bredbånd. De frekvenser der anvendes til udsendelse af antenne-tv, skal i stedet bruges til at give en bedre bredbåndsdækning i 2020.

Politikerne lavede tilbage i 2015 en vækstplan for digitalisering i Danmark med et bredt flertal. Dette har nu de konsekvenser, at 700 MHz-frekvensbåndet skal bruges til bredbånd i stedet for til antenne-tv.

Sådan løser du problemet med sort signal

Problemet med Sort Signal rammer den del af befolkningen, der ser TV via antenne, og som har et TV der typisk er fra 2012 eller ældre. Det vil altså sige borgere med gammelt udstyr, og det kan især være folk i sommerhuse og på campingpladser, der vil blive berørt af denne ændring.

Bare rolig. Vi sørger for, at du nemt kan løse dette problem. Se vores guide til, hvordan du ser om du er berørt, samt hvordan du løser problemet.

Step-by-step GUIDE

  1. Find kanal 88 på dit fjernsyn. Hvis du kan se teksten “Det virker….” på kanal 88, bliver du ikke ramt af Sort Signal.
  2. Hvis du ikke kan finde kanalplads 88, kan du eventuelt foretage en kanalsøgning, og prøve igen.
  3. Hvis du finder kanal 88, men ikke kan se teksten, er det fordi, at du ikke kan modtage det nye tv-signal.
  4. Hvis du fortsat vil se TV med antenne, skal du købe et nyere TV, der kan modtage DVB-T2 signal eller købe en DVB-T2 modtager

Vi har det du skal bruge:

» Køb en DVB-T2 boks her

» Køb HDMI-kabler her

Er du i tvivl? Kontakt vores dedikerede kundeservice på telefon 86 32 71 71 eller send os en mail på info@avXperten.dk

Hvad er en DVB-T modtager? Omdan signalet fra din udendørs antenne

DVB står for Digital Video Broadcasting. Skal du bruge en boks, der kan fange tv signalet via en almindelig, gammeldags antenne på taget eller en stueantenne, så har du brug for en DVB-T modtager.

En DVB-T boks tilsluttes på nøjagtig samme måde som enhver anden tv boks man kan leje fra YouSee eller Stofa, og fungerer også på samme måde. Antennekablet skal tilsluttes til boksen, og boksen kan så tilsluttes via et HDMI eller scart kabel til fjernsynet.

Se en af vores avXperter forklare, hvad en DVB-T modtager er her:

Derfor skal du have en DVB-T2 boks

T2 er en videreudvikling af de ældre T-modeller og giver et endnu bedre og tydeligere TV billede. Fordelen ved at installere en DVB-T2 boks er, at disse bokse er udstyret med en MPEG4 tuner.

Ældre fjernsyn er udstyret med MPEG2 tunere og kan således ikke modtage de gratis digitale TV signaler, som for eksempel Danmarks Radio udsender.

Efter ændringen d.2. juni 2020 med Sort Signal, skal du have en DVB-T2 boks eller et TV der kan modtage DVB-T2, hvis du vil undgå sort skærm.

Kulturministeriet informerer om, at der ikke er planer om at ændre antenne-tv-signalet i løbet af de næste mange år.

Har du bøvl med dit antennesignal? Hvis du blot har signalforstyrrelser, har vi lavet en guide omkring dette her ? Få det optimale ud af dit antennesignal

Alternative løsninger at se TV på

Der er kommet mange alternative måder at se TV på. Smart TV har indhentet Flow-TV, og der findes en masse nye muligheder. Derfor estimeres det også “kun”, at det er omkring 150.000 borgere, som bliver ramt af de nye ændringer Sort Signal.

De seneste år har streamingtjenesterne til film, serier og TV buldret frem og er på vej til at gøre traditionelt flow-TV overflødigt. Det kan være lidt af en jungle, når man skal finde rundt i de mange muligheder. Vi har skrevet flere artikler for at gøre det lettere for dig at se TV på alternative måder.

Lær at streame Film, Serier og TV!

Er du ikke hoppet med på vognen med at streame endnu, eller vil du vide meget mere om alle de forskellige streamingtjenester? Så læs med her ?

Total Guide til Streamingtjenester! - Lær at Streame Film, Serier, TV og Musik

Tilslut PC eller Smartphone til TV Trådløst

Hvis du har styr på alle dine streamingtjenester, men har problemer med at få dem forbundet trådløst fra din computer eller smartphone til dit TV, så har vi også lavet gode guides til dette.

Hvis du vil vide mere om, hvordan du kan tilslutte din PC trådløst til dit TV kan du læse om tre forskellige måder at gøre dette på her ? Tilslut PC til TV Trådløst

Vil du vide mere om, hvordan du får din iPhone eller smartphone forbundet med dit TV? Så læs om, hvordan du gør her ? Fra iPhone og andre Smartphones til TV

Chromecast & Apple TV

Nogle af de mest brugte måder at streame på, er med hjælp fra enten Chromecast eller Apple TV. Mangler du hjælp til installation af din Chromecast? Så læs eventuelt vores store guide ? Chromecast opsætning

Ja, som vi nævnte tidligere, begynder det at være lidt en jungle, med alle de forskellige metoder at se TV på. Der er faktisk flere end dem vi allerede har nævnt. Har du eksempelvis hørt om IPTV?

Sådan får du IPTV

IPTV står for “Internet protocol television”, hvilket kort sagt betyder at få tv igennem sit netværkskabel i stedet for gennem kabel- eller satellit forbindelse. Læs vores Guide til, hvad IPTV er, samt hvordan du får det her ? Sådan får du IPTV

Mangler du nyt TV-udstyr?

Hos avXperten vil vi gerne hjælpe alle med at få de elektroniske komponenter de mangler. Ser du TV via antenne, og er du blevet berørt af de nye ændringer af 700 MHz-frekvensbåndet?

Så kan du få en DVB-T2 boks hos os, så du slipper for at købe et helt nyt TV til at modtage de nye signaler. Se vores udvalg her: DVB-T2 boks

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg