Droner hjælper i skovbrug

Droner hjælper i skovbrug
Pressebillede fra Treeswift
28. marts 2022 kl 13.40
Skrevet af: Lars Ulrick Lousdal

De sidste ti år er antallet af droner steget markant. Mange bliver brugt til at overvåge skove og bidrager med vigtigt data, som er med til at forebygge brande og skovrydning.

Droner er blevet et værdifuldt værktøj i skovbrug. De er hurtige og effektive, når det gælder om at indsamle data fra kæmpestore områder. 

Derfor bliver dronerne i stigende grad anvendt til at overvåge de amerikanske skove. 

På den måde bidrager de med værdifuld viden til forskere, som ikke har samme muligheder for at tilegne sig den kvantitative data lige så effektivt fra landjorden.

Dataet fra dronernes overvågning er essentiel. De er nemlig med til at forhindre skovbrande og ulovlig skovrydning. Desuden hjælper de forskerne med at aflæse mængden af kulstof i skovene.

— Læs også: Sej redningshund hjælper vandrere via 5G

Værdifuld drone-data

Det amerikanske virksomhed Treeswift har indsat utallige droner over mange af de amerikanske skove.

Firmaets droner overvåger skovene ved hjælp af indbyggede kameraer og censorer, som opsamler informationer og lagrer dem direkte på en cloud-baseret server ved hjælp af avancerede algoritmer og maskinlæring.

På den måde bidrager dronerne med værdifuld viden til den videre forskning. 

Desuden giver de et mere detaljeret billede af skovenes tilstand i forhold til tidligere overvågningsmetoder, hvor man har benyttet sig af satellitter eller luftfotos fra fly.

Derfor forventer biologiske eksperter også, at den værdifulde drone-data bliver en del af fundamentet for fremtidens bæredygtige tiltag inden for skovbrug.

— Læs også: Gaming skal være en anerkendt behandlingsform

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg