Gaming skal være en anerkendt behandlingsform

Gaming skal være en anerkendt behandlingsform
Fotos af RODNAE Productions fra Pexels.com
17. marts 2022 kl 10.48
Skrevet af: Lars Ulrick Lousdal

For 20 år siden troede man, at computerspil påvirkede folk negativt. I dag er det omvendt. Amerikanske DeepWell mener, at gaming skal være en anerkendt behandlingsform.

Medier og computerspil har hjulpet mange mennesker gennem de seneste år, hvor vi har været mere hjemme og isolerede end normalt.

Men computerspil er ikke udelukkende en flugt fra virkeligheden. Flere videnskabelige studier peger nemlig på, at gaming har unikke terapeutiske fordele. 

DeepWell er en amerikansk startup-virksomhed, der arbejder målrettet for at gøre gaming til en anerkendt behandlingsform. 

— Læs også: Microsoft hjælper blinde børn via kunstig intelligens

Gaming er sundt

DeepWell Digital Therapeutics er et nyt spiludviklingsfirma. Her vil de både hjælpe andre spiludviklere, men også selv arbejde målrettet for at lave specialdesignede spil, der har unik terapeutisk værdi.

DeepWells grundlægger, Mike Wilson, mener desuden, at det er sundt at spille computerspil. For gamere har det sjovt, når de synker ind i spillets levende univers.

Mange af de eksisterende computerspil på markedet indeholder stor terapeutisk værdi, og DeepWell vil samarbejde med spiludviklerne, så de bliver opmærksomme på, hvordan gaming konkret hjælper folk.

Et ekstra tilbud

DeepWell er sat i verden for at kortlægge de mange fordele ved gaming, og de ønsker, at gaming skal anerkendes som en behandlingsform. Det fortæller Ryan Douglas, der er terapeutisk konsulent hos DeepWell:

"Der er en lang række gode terapeutiske fordele ved gaming. Ligesom rollespil styrker mange computerspil evnen til at samarbejde, reflekserne, hukommelsen og flere andre færdigheder." 

Gaming skal dog ikke stå alene som terapeutisk værktøj. Det er et sundt supplement til eksisterende og anerkendte behandlingsformer, understreger folkene fra DeepWell.

— Læs også: Ny robot med kunstig intelligens hjælper ældre

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg