Farvel til spejlrefleks? Nikon satser 100% på mirrorless!

Farvel til spejlrefleks? Nikon satser 100% på mirrorless!
Billede af Nikon Spejlrefleks fra Pixabay
13. juli 2022 kl 10.27
Skrevet af: Lars Ulrick Lousdal

Engang var spejlrefleks eller SLR (single-lens reflex camera, red.) det foretrukne kamera for professionelle fotografer. Men den tid er måske forbi?

Det rygtes i hvert fald, at Nikon nu vil stoppe med at producere nye spejlreflekskameraer.

I stedet lyder meldingen, at den japanske kamera-gigant fremover vil fokusere fuldstændigt på mirrorless-kameraer (spejlløse kameraer, red.).

Mirrorless er især blevet populært, fordi billedkvaliteten er blevet væsentligt forbedret.

Desuden er spejlløse kameraer både mindre og lettere end spejlreflekskameraer.

— Læs også: Nokia relancerer retro-telefoner i ny 2022-version!

Spejlrefleks bliver udfaset

Ifølge det store japanske finansmedie Nikkei vil Nikon fortsætte produktionen af sine eksisterende spejlreflekskameraer, men det skulle altså være helt slut med nye modeller.

I juni meldte Nikon selv ud, at de stopper produktionen af to af deres mest legendariske og budgetvenlige spejlreflekskameraer, nemlig D3500 og D5600.

Her forklarede Nikon, at man nu vil fokusere på high-end kameraer og lenser. Samtidigt er strategien fremover at udvikle produkter til den yngre generation, som foretrækker video.

Nikons konkurrent Canon er fortsat førende inden for spejlreflekskameraer, men de erkender også, at spejlløse kameraer ser ud til at være fremtiden, hvor Sony dominerer markedet som markedsleder.

Derfor bliver EOS-1D X Mark III også deres sidste nye spejlrefleks, lyder meldingen fra Canon.

Nikon Z9 fra NikonNikon Z9 fra Nikon

Spejlløs er fremtiden

I takt med at kameraerne i smartphones hele tiden bliver bedre og mirrorless-teknologien udvikler sig, er efterspørgslen på spejlreflekskameraer dalet.

2020 blev året, hvor antallet af solgte mirrorless-kameraer begyndte at overstige salget af spejlreflekskameraer, ifølge Nikkei. Den udvikling har siden taget fart.

Mirrorless er mere kompakt og vejer mindre. Det har en hurtigere elektronisk søger og stabilitet. Samtidigt er spejlløse kameraer mere stille og tager hurtigere billeder.

Nikons Z9 mirrorless-kamera blev lanceret sidste år og kan skyde hele 120 billeder pr. sekund.

Det er ti gange hurtigere end de fleste spejlreflekskameraer, og derfor er det spejlløse kamera ideelt til f.eks. natur- og sportsbilleder, hvor motivet ofte bevæger sig hurtigt.

Mirrorless-kameraer står i dag for halvdelen af Nikons årlige milliard-omsætning, melder Nikkei.

— Læs også: Asus gamer-telefon: 6.000 mAh-batteri og 165 Hz!

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg