Fremtidens computerchip bliver lavet af HONNING!

Fremtidens computerchip bliver lavet af HONNING!
Billede fra Pixabay
8. april 2022 kl 10.46
Skrevet af: Lars Ulrick Lousdal

Honning er måske ikke det første man tænker på, når man forestiller sig en computerchip. Men amerikanske forskere mener nu, at honning netop er nøglen til at bygge fremtidens bæredygtige computerchips.

Honning smager lækkert på et stykke brød. Men det søde materiale kan også bruges til teknologiske fremskridt.

Et amerikansk forskerhold fra Washington State University har nemlig fundet ud af, at honning er et fremragende middel til at lave avancerede computerchips.

Den innovative opdagelse markerer endnu et skridt i retningen af at skabe effektive og vedvarende computersystemer ved hjælp af biologisk nedbrydelige materialer.

— Læs også: Astronauter får UNIKKE hjernehjelme!

Sød computerteknologi

Forskerne fra universitetet i Washington er lykkedes med at bygge en memristor ud af honning. Memristoren har særlige egenskaber, så den både kan behandle og gemme data.

Det er et af de afgørende elektroniske kredsløb for neuromorf databehandling, der er en computerteknologi, som er modeleret efter neuronerne i menneskets hjerne.

Den honningskabte memristor blev skabt til en fast form mellem to metalelektroder. Derefter blev enheden testet, og den virkede fuldstændig efter hensigten:

"Det er en meget lille enhed med en simpel struktur, som minder om menneskets neuroner. 

Hvis vi kan lykkedes med at integrere milliarder af disse honningskabte memristorer, så kan de laves til et neuromorft system, der fungerer meget som en menneskelig hjerne," udtaler Feng Zhao, der er en del af forskergruppen på Washington State University.

— Læs også: 3D-printet hud sætter ny standard!



E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg