Metas nye supercomputer kan oversætte 200 sprog!

Metas nye supercomputer kan oversætte 200 sprog!
Billede fra Pixabay
7. juli 2022 kl 11.28
Skrevet af: Lars Ulrick Lousdal

Facebook har udviklet et nyt computersystem med kunstig intelligens, som er i stand til at oversætte 200 forskellige sprog, hvoraf mange ikke er understøttet af nuværende oversættelsesprogrammer.

Til sammenligning er Google Translate på nuværende tidspunkt i stand til at oversætte 133 forskellige sprog.

Meta kalder deres nye projekt for No Language Left Behind, og de forventer, at supercomputeren kommer til at foretage mere end 25 milliarder oversættelser hver dag.

De påstår også, at systemet vil forbedre kvaliteten af de eksisterende oversættelser med 44 procent, så det er mere præcist.

Man regner med, at der findes lidt over 7.100 forskellige sprog i hele verden, men der mangler tilstrækkeligt data for at kunne inkorporere dem alle i AI-systemet.

— Læs også: Smarte Google-briller kan oversætte sprog i realtid!

Sproglig superkraft

Kunstig intelligens er blevet en nøglefaktor, når det gælder om at kunne kommunikere med hinanden på tværs af klodens mange sprog.

Det betyder nemlig, at man kan overkomme mange flere sprogbarrierer, når man rejser rundt i verden. Eller bare gerne vil lave mad fra en anden kultur og mangler en god oversættelse af opskriften.

Meta fortæller, at No Language Left Behind er blevet tilvejebragt via udførlige interviews med folk, der taler såkaldte lav-ressource-sprog.

Angiveligt gælder det f.eks. asiatiske sprog som balinesisk samt 55 forskellige afrikanske sprog.

Se en video om No Language Left Behind fra Meta her:

Metas supercomputer

Research SuperCluster er navnet på Metas nye supercomputer, som efter sigende er en af verdens hurtigste computere med kunstig intelligens.

Det overordnede mål med No Language Left Behind er at reducere sproglig ulighed ved at inkludere mange flere sprog i systemet, lyder meldingen fra Meta.

Samtidigt skal funktionen også være med til at udvikle metaverset endnu mere.

Meta ejer Facebook, som er verdens største sociale medieplatform med to milliarder daglige brugere. 

Meta råder desuden over Messenger, Instagram og WhatsApp, der sammen med YouTube udgør Top 5 over de mest benyttede sociale medier på verdensplan.

Den nye supercomputer til oversættelse gør, at Meta kan nå ud til endnu flere brugere og målrette indholdet på sociale medier til brugerne, som kan læse det på deres eget modersmål.

— Læs også: Metas vilde VR-mål - skal bestå Turing-testen!

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg