Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?
Screenshot fra App Store

Lær alt om Apps! + (15 Apps som har Påvirket Verden)

Smartphones er blevet vores forlængede arm, og med de rette apps kan du bruge din telefon til evindelige smarte funktioner.

I dagens artikel har vi fundet alt nyttig viden omkring apps, så du kan få mere glæde ud af din smartphone eller tablet.

Hvad er en App? App er en forkortelse af ordet applikation. En app er en software til en computer, og de bliver oftest brugt i sammenhænge med smartphones/iPhones. Du kan downloade og installere alverdens apps på både din computer, tablet eller telefon, og på den måde anvende softwaren let via dit operativsystem.

Dette var den hurtige forklaring på, hvad en app er. Hvis du vil vide mere om, alle de formål du kan bruge apps til, hvor og hvordan man downloader apps, samt høre mere om 15 af de mest betydningsfulde apps i verden, så læs videre.

Tip: Du kan finde et billig vildtkamera på linket, hvor der til nogle jagtkameraer medfølger en gratis app, så du nemt kan indstille kameraet og se billeder, uden du skal pille kameraet ned.

Hvad bruger man en app til?

Der findes efterhånden ingen problemer, som en app ikke kan løse. Der er højst sandsynlig en masse ting, der vil gøre din dagligdag lettere, hvis du har installeret de rigtige apps. Man kan dog også hurtigt downloade alt for mange apps, og så kan det også blive noget rod, og man får ikke udnyttet deres fulde potentiale.

Tænker du nogensinde over, hvor mange forskellige ting, som vi bruger apps til?

Vi har lavet en liste og de mest brugte og smarte ting, du kan bruge en app til:

 • Kommunikation og fildeling
 • Søge efter information
 • Sociale medier
 • Nyheder
 • GPS (Global Positioning System)
 • Shopping
 • Booking
 • Streaming/TV/Radio/Musik
 • Betting
 • Gaming
 • Dating
 • Vejrudsigt
 • Netbank
 • Sportstracking
 • Rejseplaner
 • Aktier
 • Stemning af musikinstrumenter og meget meget mere….

Ja, der er næsten apps til det hele, og man kan bruge dem til mange flere ting, end der står på ovenstående liste. Det bliver hurtig en jungle at finde ud af, og man bruger også hurtigt meget tid på sine applikationer.

Apps er lavet for at gøre software smartere, og for at du hurtigt og let kan få værdi ud af mulighederne. Det kræver dog lige, at du har en specifik app først.

Hvordan downloader man en App?

Der er mange måder man kan downloade en app på, men vi har fundet de tre mest normale, som er til Apple, Android og Windows.

Download apps fra Apple App Store

I Apple App Store kan du downloade apps til iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch, Apple TV eller til din Mac.

Du kan både finde nogle, som er gratis, og nogle som koster penge. Det vil altid fremgå tydeligt, om det er en betalings app, som du er ved at købe. Ellers kan du blot installere en app gratis.

Du downloader en app i Apple App Store på følgende måde:

 • Opret et Apple-ID
 • Login på App Store
 • Find den App du vil downloade eller købe
 • Vælg appen
 • Klik enten på download symbolet eller på prisen, hvis den koster noget.

Du kan downloade apps til Apple App Store på følgende link ? Apple App Store

Her er 10 af de bedste og mest populære apps til Apple TV:

Apple music, YouTube, Disney Plus, Twitch, Netflix, Amazon Prime, HBO, ESPN, Just Dance Now, NBA

Vi har løbende fokus på streamning af både film og musik. Vi har sågar lavet en mega guide til alle de muligheder du har for at se film, serier og lytte til musik, og spoiler alert: Der er Mange! Hvis du vil læse vores mega guide, se følg dette link » Total Guide til Streamingtjenester! - Lær at Streame Film, Serier, TV og Musik

Download apps fra Google Play

Hvis du skal hente apps til en Android enhed, så skal du bruge Google Play. Denne tjeneste bruger de fleste smartphones og tablets, som ikke er fra Apple.

Når du skal hente apps til Android, så kræver det, at du har en Google Konto.

Sådan her downloader du apps i Google Play:

 • Opret en Google Konto
 • Login på Google Play
 • Søg efter den app du vil hente eller find lister med populære forslag
 • Klik på den app du vil downloade eller købe
 • Klik på installer, hvis den er gratis, eller klik på prisen, hvis den koster noget

Du kan bruge dit login til Google Play til flere forskellige enheder, og du kan altså bruge Google Play på både computer, smartphones, tablets og smartwatches.

Du kan downloade apps til Google Play på følgende link ? Google Play

Du kan også afspille apps på dit TV med en Chromecast. Læs mere om, hvordan du opsætter og installerer din chromecast her: Chromecast Opsætning og Installation (Step-By-Step Guide)

Download apps fra Microsoft Store

Du kan også downloade apps til din Windows computer. Når du har en Windows enhed, er der automatisk installeret Microsoft Store, hvor du kan hente apps.

Sådan gør man

 • Opret en Microsoft Konto
 • Login på Microsoft Store
 • Søg efter den app du vil hente eller find lister med populære forslag
 • Klik på den app du vil downloade eller købe
 • Klik på installer, hvis den er gratis, eller klik på prisen, hvis den koster noget

Du kan downloade apps til Windows på følgende link ? Microsoft Store

15 Apps som Påvirker Verden i Stor Grad

Apps har gjort det utrolig let at hoppe rundt på diverse medier på ultra kort tid. Man kan hurtigt læse nyheder, tjekke sociale medier, se en film og bestille mad, mens man har en halv samtale kørende med sin ven eller partner.

Måske streamer du en sportskamp, mens du better og så kan du eventuelt lige bestille en rejse i halvlegen. Der er så mange gode og smarte apps, der har været med til at påvirke verden i stor grad. I 2020 har TikTok været på rigtig manges læber på både godt og ondt.

Vi har lavet en liste med 15 af de apps, som vi synes har påvirket verden i stor grad. Det kan gå hurtigt, og vi kan også have glemt nogle vigtige på farten. Der kommer nemlig hele tiden nye.

Da vi sælger gadgets og elektroniske komponenter, der benytter sig af apps, så holder vi også kontinuerligt et vågent øje med de største og nyeste applikationer.

#1 Twitter

Populariteten af Twitter har været lidt svingende herhjemme, men selveste USA’s præsident, Donald Trump, bruger Twitter som et talerør til hele verden. Twitter er kort fortalt et medie, hvor man ultra kort kan beskrive, hvad der sker lige nu.

#2 Google / Google Maps / YouTube

Som du kan læse længere oppe, så har Google deres helt egen App Service, hvor man kan downloade tusindvis af apps. De udvikler også selv en masse apps, som har været med til at påvirke verden i stor grad.

Google Maps har betydet, at folk altid har en gratis GPS ved hånden, hvor de kan finde vej og forslag til services samt meget mere.

YouTube kender du garanteret også, som er en kæmpe webportal, der især er kendt for sit uendelige indhold af videoer.

#3 Uber

Uber er en platform, som har gjort det muligt for privatpersoner at bruge deres bil som service til at transportere andre. Denne geniale platform udvikler sig hele tiden, så man nemt kan bestille et lift eller take away og forholdsvis gennemsigtigt kan finde en kvalificeret chauffør.

Der har dog været problemer med denne internetbaserede tjeneste i Danmark, da Uber ikke overholder alle regler i den danske lovgivning. Den har i skrivende stund ikke den store indflydelse i Danmark, men appen har stadig ændret måden, hvorpå man rejser og bestiller transport på, internationalt.

#4 Netflix

Netflix kom til Danmark i 2012, og den ændrede vores måde at se film og serier på. Det kan godt være, at man brokker sig over, at der ikke er nok nyt indhold på streamingtjenesten, eller det kan være man savner sin VHS eller DVD samling, men Netflix og de mange andre nye streamingtjenester har været en revolution for, hvordan vi nu ser fjernsyn på.

#5 Amazon

Grundlæggeren af Amazon, Jeff Bezos, ligger ofte øverst, som den rigeste person i verden. Amazon er oprindelig en e-handels virksomhed, men grundet deres mange innovative idéer og udvikling, er de blevet til en af de største virksomheder i verden, og deres apps påvirker verden i stor stil. De har sat barren højt for, hvor nemt online shopping kan være.

#6 AirBNB

Med AirBNB kan du nemt udleje din bolig, eller finde et spændende sted at bo, når du er ude at rejse. AirBNB blev stiftet i 2008, og det har især gjort det venligt for private at udleje deres bolig, og det betyder bl.a., at man kan bo på nogle mere unikke steder, når man er ude at rejse.

#7 Just Eat

Just Eat blev grundlagt i Danmark, og appen gjorde det nemmere at bestille mad til hjemmet. Her kunne man lige pludselig få mange flere muligheder til, hvad man skulle spise, i stedet for at ringe til sin lokale madleverandør, eller hvor man nu ellers fik takeaway mad.

#8 Messenger / Facebook / Instagram / WhatsApp

Mark Zuckerberg er kendt som stifteren bag Facebook, som også er verdens største sociale medie. Facebook har gjort det muligt at holde kontakt med venskaber verden over, da mere end 2 milliarder bruger eller har brugt Facebook.

Dertil kommer det, at Facebook også ejer Messenger, Instagram og WhatsApp, der også er nogle af de mest kendte og downloadede apps i hele verden.

#9 Rejseplanen

Rejseplanen har måske ikke haft stor betydning for verden, men det har den for måden, hvorpå os danskere rejser med offentlig transport. Rejseplan er en søgemaskine, så du kan finde den smarteste, billigste eller hurtigste transportløsning. De har helt sikkert lignende apps til dette mange andre steder i verden. Om ikke andet, så har de Google Maps, som også kan tilbyde den samme løsning.

#10 Endomondo

Endomondo er blot for at nævne en af de mange motions- og sundheds apps, hvor man kan tracke sin livsstil. Det er blevet utrolig nemt at tracke sin puls, GPS, søvn og meget mere. Er du ikke kommet med på bølgen endnu? Så se eventuelt vores udvalg af Fitness Armbånd, hvor nogle af dem også kommer med gratis app til Android og Apple.

#11 Subway Surfers

Subway Surfers blev årtiets mest downloadede spill i App Store, hvor Subway Surfers kom foran spillet Candy Crush. Selve spillet har muligvis ikke den store indvirkning på verden i sig selv, men det har måden vi nemt kan downloade gratis apps og sjove spil til computer, mobiltelefoner og tablets.

Så må vi nok også hellere lige nævne, at det er danskere der står bag udviklingen af denne app. Godt gået.

#12 Tinder

Tinder har ændret måden vi dater på. Ved at tillade apps, at de kan benytte din lokation, kan apps som Tinder finde brugere tæt på hinanden. Her kan man finde venskaber, singler og kærlighed, hvis man er heldig.

#13 Microsoft

Som et af verdens største IT-firmaer, så har Microsoft også et væld af muligheder, når det kommer til apps. De har blandt andet opkøbt Skype fra eBay, der oprindelig blev udviklet af danskeren Janus Friis. Udover Skype, har Microsoft mange andre nyttige apps som Outlook, Excel, Word og mange flere.

#14 Snapchat

Snapchat fandt på nye måder at sende hurtige billeder, beskeder og videoer til sine bekendte, uden at de nødvendigvis blev gemt på samme måde som ved andre medier. Snapchat gjorde det altså muligt at dele sine oplevelser på rekordtid.

#15 Dropbox

Udover at man kan dele sine filer hurtigt, er der også kommet apps, så man kan lagre sin data i lang tid. Dropbox gør det muligt for dig at gemme dine data hvadenten du bruger Android, iOS, Windows m.m.

Det virker til, at apps er kommet for at blive. Der kommer hele tiden nye og smarte apps, og dem som allerede eksisterer, bliver også hele tiden bedre. Vi glæder os til at følge den teknologiske udvikling fremover, og vi håber, at du blev lidt klogere på, hvad en app i virkeligheden er, og hvad de kan bruges til.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Menu Kontakt
Kurv
Søg