Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

DAB adapter til stereoanlæg

DAB adaptere til stereoanlæg. Opgrader dit stereoanlæg med en DAB adapter og modtag DAB radiosignaler selvom dit gamle stereoanlæg kun spiller FM radio.

Filtrér
Sortering

Læs mere om DAB adapter til stereoanlæg

DAB Adapter til Stereoanlæg - Få opgraderet til DAB+ signalet

DAB står for Digital Audio Broadcasting og er det signal, der primært bliver brugt af radiostationer til at sende deres kanal direkte til din radio i hjemmet eller i bilen.

Hvis du gerne vil have mulighed for at kunne forbedre dit radiosignal med DAB+ signalet i din gamle bilradio eller stereoanlæg, så kan en DAB adapter hjælpe dig.

Det giver dig mulighed for at kunne opgradere de radiosignaler, som dit stereoanlæg kan modtage, så du fortsat kan bruge det til at kunne høre radio og musik på.

Det gamle DAB signal blev udfaset i 2017, og derfor er der er meget få ældre radioer og stereoanlæg der har kunne modtage radiosignaler siden da.

Det kan f.eks. være, hvis du har et ældre eller retro stereoanlæg, som du gerne vil have mulighed for at kunne høre radio på igen efter at det gamle DAB signal forsvandt i 2017.

På den måde kan du fortsat få glæde af din gamle radio uden at skulle ud og investerer i en ny type radio, der muligvis ikke har den samme stil, som du foretrækker.

Hvis du gerne vil lære mere omkring DAB og DAB+ signalerne, så kan du finde alle detaljerne omkring dem på vores blogindlæg her.

3 Ting du bør overveje når du skal købe en DAB Adapter til dit stereoanlæg

Hvis du gerne vil have mulighed for at kunne høre musik og radioprogrammer på din gamle radio igen, så kan det være at du gerne vil have en DAB adapter, som du kan koble til.

Du bør derfor gøre dig nogle overvejelser, så du kan være mere sikker på at få den DAB adapter, der passer til dine behov.

Herunder kan du finde et par eksempler på overvejelser, som du kan bruge til bedre at vurdere, hvilken type DAB adapter du skal bruge.

#1 - Forskellen på DAB og DAB+

DAB eller Digital Audio Broadcasting blev udviklet tilbage i 1980´erne, som en erstatning til det gamle FM radiosignal med henblik på at give brugerne en bedre forbindelse til radiostationerne, samt en betydelig forbedring af lydkvaliteten.

Det gik dog ikke helt som planlagt, og FM radioen er stadig et af de mest populære radiosignaler rundt omkring i verden.

Det nye DAB+ signal er dog betydeligt bedre og giver dig en højere lydkvalitet og en mere stabil forbindelse i forhold til det gamle DAB format.

Det forhindre også at der ikke opstår forskellige forstyrrelser på signalet, så signalet ikke forværres fordi at der er flere radiokanaler, som forstyrrer hinanden signaler.

Desværre så er DAB+ signalet ikke kompatibelt med DAB signalet, og derfor vil du være nødt til at investere i en DAB adapter til dit lydsystem, hvis du fortsat gerne vil have mulighed for at kunne høre radio på det.

Ulempen ved DAB+ signalet er at der ikke er fuld dækning over hele landet, og du muligvis kan komme til at støde på specifikke “Døde zone”, hvor du ikke kan modtage noget DAB+ signal.

Dog er det stadig ved at blive udbygget og per 2019, så er ca. 98% af Danmarks befolkning dækket af DAB+ signalet, så sandsynligheden for at du oplever døde zoner er meget lille.

Med denne investering får du dog en god opgradering til både din DAB radio, men også til din gamle FM/AM radiosignaler.

#2 - Typer af DAB Adaptere

Du kan finde et par forskellige typer af DAB adaptere på markedet, og det kan derfor være en god ide at du overvejer, hvilke funktioner du gerne vil have, så du kan få en DAB adapter der passer til dine behov.

Den mest almindelige adapter giver dig mulighed for at kunne koble den til dit stereoanlæg, hvilket giver den mulighed for at kunne modtage DAB+ signaler, så du kan høre DAB+ radiokanaler.

Du har også mulighed for at kunne få adaptere med Bluetooth, så du kan f.eks. tilkoble din smartphone til systemet, hvis du gerne vil høre musik fra din Spotify liste eller lignende.

Eksempler på typer af DAB adaptere:

  • DAB adapter til Stereoanlæg
  • DAB adapter til Bilradio
  • DAB adapter med Bluetooth

Hvis du gerne vil have opgraderet dit DAB signal i din bilradio, så kan du også få en adapter, der passer ind i bilen.

DAB adapteren til bilradioen har ekstra stik der passer til et udvalg af forskellige radioer, så du blot kan tilkoble den, hvorefter du kan få adgang til DAB+ signalet.

Denne type DAB adapter har også mulighed for at kunne få strøm via bilens cigarettænder, så du ikke skal bekymre dig om at udskifte batterier i adapteren.

#3 - Fordele ved DAB+ Radiosignaler

Når du overvejer om du gerne vil skifte til DAB+ radiosignaler, så kan det være godt at have et overblik over de forskellige fordele, som du kan få.

Den største fordel du får ved at skifte til DAB+ signalet er, at du får adgang til en meget bedre forbindelse til din radio, samt en bedre og fastlagt lydkvalitet på din lydoplevelse med radioen.

Da DAB+ signalet også er mere stabilt end almindelige radiosignaler, så bliver det heller ikke påvirket af andre radiosignaler, som FM/AM signalerne ellers kan blive.

Det sikre dig at du har meget lettere ved at kunne høre radio, og giver dig en bedre lydoplevelse generelt.

Derudover, så giver DAB+ signalet dig mulighed for at kunne høre radiokanaler der kun bruger det digitale signal, da du ikke vil have mulighed for at kunne tilgå kanalen med et FM/AM signal.

Selvom du investerer i en DAB+ adapter, så vil du stadig have mulighed for at kunne høre FM/AM radiokanaler, da DAB+ signalet ikke blokerer for de andre signaler.

Så hvis du har en bestemt radiokanal som du foretrækker, så kan du fortsat nyde deres radioprogram uden problemer, selvom du har installeret en DAB+ adapter til dit stereoanlæg.

Det kan derfor være en god ide at overveje, hvilken lydkvalitet du gerne vil have på dine radioprogrammer, så du kan have lettere ved at høre dem i løbet af dagen.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007