Luftkølere og ventilatorer på lager - Se her!   -   Bliv kølet ned i sommervarmen.

Kamerastativ - gulv

Tag bedre video med en kamera tripod. Hvad enten du er hobbyfotograf eller professionel, så er et kamerastativ essentielt til at holde kameraet stille.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Kamerastativ - gulv

Kamerastativ til gulv, flere modeller - se her!

De fleste fotostativer passer til de fleste kameraer, så det er simpelthen et spørgsmål om at finde det der passer dig bedst, både hvad angår pris og indstillingsmuligheder.

Et fotostativ har som udgangspunkt teleskopben, så du kan indstille det lige nøjagtigt til den højde der passer dig bedst, og det kan hjælpe dig til at tage fantastiske landskabsbilleder, eller gruppebilleder til fester, eller billeder af skoleklasser og deslige.

Flere af de dyrere modeller har også et indbygget vaterpas, så du kan være helt sikker på at kameraet ikke står skævt når du tager det uforglemmelige familiebillede eller det fantastiske landskabsbillede af en solopgang over tågede marker.

Hvorfor skal du bruge et stativ?

Det kan være en rigtig god ide at benytte et stativ i situationer, hvor det kan være svært at holde kameraet stille mens du tager billedet.

Tager du f.eks. billeder i halvmørke, så vil kameraets lukker være længere tid om at lukke, og dermed øger det risikoen for at billedet bliver rystet og uskarpt, fordi det nærmest er umuligt at holde kameraet stille længe nok, også selv om du holder vejret imens.

Står kameraet på et stativ, så er der langt større mulighed for at få et skarpt, fascinerede billede af en kronhjort ved solnedgang, end hvis du blot står med kameraet i hånden.

Det er også langt nemmere at få et billede der er lige af en gruppe mennesker, der er stillet op til den store fotograferingsseance, hvis dit kamera står på et stativ.

Hvordan virker et kamerastativ?

Fotostativer har tre ben, som kan foldes ud og låses i forskellige længder, så du kan placere det lige nøjagtigt der, hvor du helst vil have det.
I toppen sidder der en bevægelig plade med et håndtag, så du kan justere kameraets vinkel ned til den mindste detaljer, og pladen sidder som regel også på en stang, der kan hæves og sænkes for at give dig andre perspektiver.

Pladen kan også drejes 180 grader rundt hvis den sidder på en stang, og det hele kan låses fast i én bestemt position, så du ikke mister fokussen på det perfekte billede, du lige har linet op.

Til pladen hører en ekstra lille indsats, som du kan skrue fast i bunden af kameraet. Så kan du låse kameraet fast på pladen, og har dermed fuld kontrol over både højde og vinkler. Indsatsen passer til alle kameraer, der har en skruefatning i bunden.
Stativet kan f.eks. også placeres på en trappe og samtidig stå helt lige, fordi du kan justere benenes længde trinløst.

Fotostativer er som regel lavet af letvægtsmaterialer, så de er nemme at tage med, og det er en rigtig god ide at have et stativ liggende i bilen, hvis du tit tager ud for at tage billeder i naturen, til fester osv. Og da du kan få relativt prisbillige stativer, så kan du sagtens have et par stykker, så du altid har et stativ der hvor du har behov for det.

Stativerne kan, naturligvis, også bruges til andet end kameraer. Du kan f.eks. benyttet det til mikrofoner, LCD skærme, små højtalere osv.
Alle stativer er udstyret med gummifødder, der sikre at stativet har et godt greb på underlaget og ikke skrider ud i et kritisk øjeblik.
På nogle af de semi professionelle stativer kan du endda ændre vinklen på benene, så du har fuld kontrol over hvor højt eller lavet kameraet kommer til at stå.

Hvad med tablets?

Mange tablets og iPads er i dag udstyret med rigtig gode kameraer, men de kan være svære at montere på et fotostativ. Men du kan naturligvis også få fotostativer til tablets, der har en speciel holder, der passer til de fleste tablets.

Et fotostativ til en tablet kan bruges til blandt andet at tage billeder og video, men også til at vise optagelser, billeder og tekst, så du ikke skal sidde og holde på tabletten, hvis du ikke lige har hænderne fri.

Også her er der tale om et stativ med teleskopben, så højden og vinklen kan ændres vilkårligt. Disse stativer er dog som regel ikke særligt høje, så de bør placeres på et bord.

Hvad enten du er hobbyfotograf eller professionel fotograf, så kan du ikke undvære et kamerastativ, når du skal tage billeder eller video. Selv om der kan komme mange gode billeder ud af at tage billeder uden stativ, så sikrer stativet dig, at dine billeder bliver skarpe og videooptagelser bliver rolige. Det er ærgerligt, hvis du har taget et billede af et super godt emne, men billedet er så blevet uskarpt, fordi du ikke kunne holde kameraet helt stille i dette perfekte øjeblik. Her vil et kamerastativ til at placere på gulvet være en uundværlig detalje.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid!
E-mærket
Godkendt siden 2007