Forskere laver hårrejsende robot med elektronisk hår!

Forskere laver hårrejsende robot med elektronisk hår!
Billede fra Chemnitz University of Technology
5. maj 2022 kl 09.51
Skrevet af: Lars Ulrick Lousdal

Dygtige videnskabsfolk har udviklet en robot med elektronisk hår, der kan simulere naturlig berøring. Det kan bruges til at lave mere realistiske robotter i fremtiden.

På det tekniske universitet i den tyske by Chemnitz har forskerne arbejdet på at lave en hårrejsende opfindelse.

De er nemlig ved at udvikle en unik robot, der har hår på armene. Det lyder måske som et bizart tiltag, men det er et stort skridt for videnskaben.

— Læs også: Smart device omdanner lynhurtigt saltvand til drikkevand!

Behåret robot

Forskerne er nemlig lykkedes med at lave elektronisk hud med kunstige hår, og her er der ikke brug for en ladyshaver.

Naturlig berøring fornemmes nemlig via vores hår. På den måde kan vi fornemme om noget er ru eller glat, samt hvilken retning berøringen kommer fra.

Det har forskerne fra Chemnitz University of Technology nu overført til deres behårede robot, og det er et kolossalt skridt for robotvidenskaben, lyder vurderingen.

— Læs også: Robot-kok skal lave mere smagfuldt mad!

Hårrejsende videnskab

Tidligere forskning med elektronisk hud er ikke kommet i mål med at frembringe den samme naturlige fornemmelse af berøring, som det nye tiltag fra Chemnitz.

Her er løsningen netop den kunstig behårede hud, som er blevet skabt ved hjælp af avancerede sensorsystemer, der bruger den såkaldte AMR-magnetisme.

De fine kunstige hår bliver sat fast i den elektroniske hud ved hjælp af denne magnetisme. 

Når huden bliver berørt, kan de underliggende sensorer registrere bevægelsen og den nøjagtige retning, som den kommer fra. Præcist som med ægte menneskelig hud.

Den særlige elektroniske hud med hår kan i fremtiden både bruges til mennesker og robotter, forklarer forskerne fra Chemnitz University of Technology.

— Læs også: Nye robot-rotter skal redde liv!

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg