Nye robot-rotter skal redde liv!

Nye robot-rotter skal redde liv!
Billede fra Beijing Institute of Technology
25. april 2022 kl 13.13
Skrevet af: Lars Ulrick Lousdal

Videnskabsfolk har udviklet en særlig robot-rotte. Det kunstige dyr kan både stå, løbe og kravle lynhurtigt. Rotten er designet til at deltage i redningsmissioner.

Der findes allerede flere forskellige robotdyr. Vi har set eksempler på robothunde, som vogter over historiske steder som Pompeji i Italien, eller hjælper brandvæsnet i New York med at redde liv.

Nu har forskere fra det tekniske universitet i Beijing afsløret den nyeste tilføjelse til robot-dyrefamilien. 

Det er nemlig robot-rotten med navnet SQuRo, som kan bevæge sig som en ægte rotte og er i stand til at bære sin egen kropsvægt.

— Læs også: Elon Musk arbejder på MENNESKELIGNENDE ROBOT!

Bevægelig redningsrotte

Forskerne forklarer, at robot-rotten har været under udvikling i lang tid. Og det er der en særlig grund til.

Rotter er nemlig dygtige til at bevæge sig på små og smalle steder, og derfor er robotten modeleret efter netop dette dyr.

Robot-rotten SQuRo er i stand til at gå, kravle, løbe og vende lynhurtigt. Samtidigt kan den bære op til 91 procent af sin egen vægt.

— Læs også: Musk afslører nye detaljer om Teslas kommende robottaxa!

Hjælper folk i nød

Derfor er det en helt ideel hjælper til eftersøgnings- og redningsmissioner, hvor mennesker er i nød. Robot-rotten forstærker redningsmandskabet markant:

"SQuRos mange funktioner gør det muligt for den at passere smidigt gennem smalle rum og i et barskt terræn, hvor den kan udføre relevante opgaver som efterforskning og transport," fortæller forskningsholdet fra Beijing.

— Læs også: 3D-printet hud sætter ny standard!

E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg