Luftkølere og ventilatorer på lager - Se her!   -   Bliv kølet ned i sommervarmen.

Pærefatning

Mangler du en smart ny pærefatning, fx med bevægelsessensor, lydsensor m.m. så har vi et godt udvalg lige her på siden.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Pærefatning

Pærefatninger til forskellige typer af pærer

Her på siden finder du vores udvalg af pærefatninger, som kan fås til mange forskellige typer af pærer og i flere forskellige modeller.

En pærefatning er den del af lampen som du sætter den elektriske pære ind i, for at den får strøm og kan lyse.

I dag er en pærefatning ikke blot en pærefatning, der findes nemlig mange forskellige typer af pærer og samtidig findes der nu også pærefatninger der har forskellige andre funktioner, end blot at formidle strøm til pæren.

Da pærer har forskellige typer af sokler, kræver det også at pærefatningen kan modtage den bestemte type af fatning.

De fleste lamper du kan købe i butikkerne har allerede en fatning og er beregnet til en bestemt type pære, men hvis du gerne vil bruge en anden type pære, eller ønsker at lampen for eksempel skal tænde når du klapper i hænderne, kan du få brug for en ny pærefatning.

Hvis du er i tvivl om hvilken type af pærefatning du skal have fat i, kan du læse med herunder, hvor vi har samlet lidt information om hvad du skal være opmærksom på, når du skal vælge en pærefatning.

5 ting du bør vide om pærefatninger inden du køber

Der findes rigtig mange forskellige pærefatninger, og mange af dem tilbyder særlige funktioner, som du ikke kan finde på de gammeldags former for pærefatninger.

Det kan derfor være svært at finde ud af hvilken pærefatning der er bedst til lige nøjagtig dit behov og ønsker, og derfor har vi samlet lidt information, som kan hjælpe dig med at finde frem til den rigtige pærefatning for dig.

#1 - Type af Pærefatning

Der findes forskellige typer af pærefatninger og hvor nogle egner sig til brug i en lampe, så egner andre sig til at hænge frit, uden en lampe.

Her på siden finder du pærefatninger i forskellige typer, som for eksempel:

  • Edison fatning - en klassisk pærefatning med skruebefæstigelse, ofte brugt i lamper.
  • Fatning til stiftpærer - klassisk fatning for halogenpærer af typen GU10, G4, G5,3 og G6,35.
  • Kronefatning - Klassisk fatning til kronepærer, både med og uden skruebefæstigelse.
  • Fatning med lyd- og lyssensor - Pærefatning med sensorer

Har du eksempelvis en lampe der bruger halogenpærer med stiftsokkel er det vigtigt at du vælger en pærefatning der passer til denne form for sokkel.

De fleste klassiske og smarte pærefatninger er beregnet til almindelige pærer med skruesokkel, men vær ekstra opmærksom på sokkeltypen, når du vælger din pærefatning.

#2 - Sokkeltype i Pærefatning

Der findes mange forskellige pærefatninger til forskellige sokkeltyper, og med sokkeltyper menes om det er en stiftsokkel eller en skruesokkel.

En pærefatning til stiftsokkel har 2 huller ned i soklen, som stifterne kan placeres i, og du bør være opmærksom på hvilken type af stift pæren har, når du skal vælge din pærefatning.

Der findes nemlig flere typer af stiftsokler, de mest brugte er dog oftest G9, G4, GY6.35 og GU10, og deres forskellige udformning af stiften betyder at de ikke kan bruge den samme type fatning.

Almindelige skruefatninger er den klassiske fatning, hvor du skruer pæren ned i fatningen og disse sokkeltyper findes typisk i to størrelser en lille E14 og en stor E27.

Når du kigger efter en pærefatning er det derfor vigtigt at du holder øje med sokkeltypen passer til den pære du ønsker at bruge fatningen med.

#3 - Farve på Pærefatning

Pærefatninger fås i flere farver og især pærefatninger som bruges uden en lampeskærm, men måske til en filamentpære, er blevet populære i mange forskellige farver.

Oftest bruges dog pærefatninger i neutrale farver, som for eksempel:

  • Grå
  • Hvid
  • Råhvid
  • Sort

Det kan anbefales at du overvejer en pærefatning i samme farve som ledningen, der skal monteres i fatningen, da dette vil gøre fatningen mere diskret.

Ønsker du derimod at fremhæve enten ledning eller fatning positivt, kan du vælge en kontrastfarve i fatningen.

Farven på fatningen har ikke nogen funktionel effekt på pærefatningen, men giver mulighed for at fremhæve forskellige dele af din lampe installation.

#4 - Pærefatning med lyd og lyssensor

Pærefatninger kan nogle gange have flere funktioner, end blot det at få en pære til at lyse, og med udbredelsen af smart home systemer, kan det forventes at flere kommer til.

Nogle modeller af pærefatninger kan betyde at du kan styre en helt almindelig pære ved for eksempel at klappe i hænderne.

På den måde kan du få lys med et klap i hænderne og lyset kan herudover styres ved hjælp af lyssensoren, som tilpasser lysstyrken til den omgivende lysstyrke.

Det betyder at er det mørkt, vil lyset være kraftigere og er det lyst vil det være dæmpet, således der spares på energien.

Pærefatninger med lyd- og lyssensor er oftest beregnet til at skrue i en eksisterende pærefatning og fungerer derfor oftest som en form for adapter mellem pære og pærefatning.

Fordelen ved en pærefatning med lyd- og lyssensor er at du ikke behøver at bevæge dig hen til en kontakt for at tænde lyset, men du kan blot klappe i hænderne.

Samtidig kan lyssensoren indstilles til kun at tænde, når der ikke er tilstrækkeligt lys i omgivelserne.

#5 - Pærefatning med WiFi og bevægelsessensor

Pærefatninger med WiFi og bevægelsessensorer er en forholdsvis ny teknik, som vinder mere og mere ind på markedet.

Du kender måske allerede til Smart pærer eller WiFi pærer, som du kan styre via din WiFi forbindelse og en app på telefonen, det er samme teknologi, men her sidder WiFi delen i pærefatningen og ikke i pæren.

Fordelen ved dette er at du kan købe helt almindelige pærer, når det er tid til at udskifte dem, og styre dem via en app, som fatningen er tilsluttet.

Almindelige pærer er ofte billigere end WiFi pærer og her kan du bruge pærefatningen i mange år, så den ikke skal skiftes ud hver gang pæren skal skiftes.

Ulempen er at du ikke kan justere lysstyrken på pæren via pærefatningen, men har du ikke behov for dette, kan en pærefatning med WiFi være en god løsning.

Pærefatninger med bevægelsessensor kan tænde lyset automatisk når sensoren registrerer en bevægelse, ligesom du kender det fra en ekstern bevægelsessensor.

Ofte er bevægelsessensorer i pærefatninger mest brugt til montering på vægge og ikke så tit til montering i lofter.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid!
E-mærket
Godkendt siden 2007