Ny forskning: Robotter rekrutterer bedre kandidater!

Ny forskning: Robotter rekrutterer bedre kandidater!
Billedet er fra Pixabay
19. maj 2022 kl 12.18
Skrevet af: Lars Ulrick Lousdal

Kunstig intelligens er bedre til at ansætte de rette medarbejdere end mennesker, lyder konklusionen i en ny forskningsrapport.

Hvordan ville du have det med at blive interviewet af en robot i stedet for et menneske til din næste jobsamtale?

Det er ikke længere et urealistisk scenarie. Slet ikke, hvis man spørger forskere fra London of Economics and Political Science.

I en ny rapport konkluderer de nemlig, at robotter er bedre til at rekruttere de rette kandidater end mennesker.

— Læs også: Forskere laver hårrejsende robot med elektronisk hår!

Bedre end mennesker

De engelske forskere har gennemgået en stor mængde data, hvor kunstig intelligens er blevet anvendt som redskab i forbindelse med rekruttering af nye medarbejdere.

Her står det klart, at robotter med kunstig intelligens er mindst lige så gode - og faktisk endnu bedre - end mennesker til at ansætte de rette kandidater.

Når kunstig intelligens har været indblandet i ansættelsesprocessen, viser forskningen, at medarbejderne rent faktisk klarer sig bedre end de kandidater, som mennesker selv har peget på uden hjælp fra robotterne.

Samtidigt sikrer robotterne, at arbejdspladserne opnår en større grad af diversitet, som også er blevet et mål i sig selv for mange virksomheder.

— Læs også: Robot-kok skal lave mere smagfuldt mad!

Robotter undgår fordomme

Fordelen ved at lade robotter stå for rekruttering af nye medarbejdere er desuden, at deres kunstige intelligens ikke bliver påvirket af menneskelige fordomme.

Grace Lordan står bag den nye forskning fra London School of Economics and Political Science. 

Hun går faktisk så langt som at sige, at robotter helt bør overtage rekrutteringen af nye medarbejdere i fremtiden:

"Det er på høje tid, at mennesker overlader ansvaret for ansættelse til robotter med kunstig intelligens, som ikke anvender bias (fordomme, red.) ligesom mennesker. På den måde bliver rekrutteringen mere fair," udtaler forskeren, Grace Lordan.

— Læs også: Robot-kok skal lave mere smagfuldt mad!

Får ikke lov

Den nye forskning peger dog på, at mennesker fortsat føler sig overlegne i forhold til robotter med kunstig intelligens, når det gælder rekruttering.

Derfor tror forskerne endnu ikke, at robotterne egenhændigt får lov at stå for at ansætte nye medarbejdere, selvom de altså åbenbart er i stand til at gøre det endnu bedre end os.

— Læs også: Ny forskning: Gaming kan øge børns intelligens!


E-mærket

 

Betalingskort
avXperten
MenuKontaktKurvSøg