avXperten

Micro USB Kabel

Et micro USB kabel er et must-have for enhver ejer af en computer eller en smartphone. Dette type kabel er den letteste og mest universelle måde at forbinde to stykker elektronisk udstyr på. Denne forbindelsestype kan fås i A- og B-udgaver, og kan blandt andet bruges til at oplade, overføre filer og dele informationer. Denne stiktype er særligt populær til Android-modeller men kan også bruges til andre typer af smartphones- og andet smartudstyr.

Micro USB kabel, alt i micro kabler

Med et computerkabel kan du let og effektivt forbinde to elektroniske apparater med hinanden. Der findes en række forskellige kabler til at gøre dette, men et micro USB kabel er et af de mest effektive og universelle af slagsen. Et micro USB kabel er smart, fordi det i den ene ende har det næsten almengyldige USB-stik, så det kan forbindes til computeren, samtidig med at det også kan fungere som USB opladerkabel. Langt de fleste bærbare og stationære computere har en USB-indgang. Det betyder, at du med dette form for stik let kan tilkoble diverse enheder til din computer.

På grund af dets unikke design bruges et micro USB kabel oftest til at forbinde computeren til en smartphone. Dette skyldes at disse former for computerstik produceres i både en A- og B-udgave, der passer til specifikke typer af telefoner. Her er B-udgaven typisk den mest populære, fordi den passer til de fleste af modellerne. Et micro USB kabel er i denne forbindelse ofte mest velegnet til Android-smartphones. Dette skyldes, at B-stikker passer perfekt til dette mærke af smartphones stik-indgang. I dette tilfælde passer stikket også perfekt som usb ladekabel til telefonen.

Sådan kan du bruge dit USB kabel

Et micro USB kabel bliver typisk brugt til at forbinde en computer med et andet stykke elektronisk udstyr, for eksempel en Android smartphone. Denne forbindelse kan dog have forskellige formål. For det første bruges USB til micro USB kabel til overførsel af oplysninger og filer. I disse moderne tider bruger langt de fleste mennesker efterhånden deres smartphones til at tage billeder og downloade vigtige dokumenter. Nogle gange kan det være rart at få disse filer lagt over på computeren. Med et micro USB kabel kan du vælge at dele alle filer på din smartphone med computeren. Du kan også udvælge de specifikke filer, som du ønsker at overføre.

En anden funktion som et micro USB kabel kan tjene, er som oplader. Med de to kompatible ender kan stikket også virke som opladekabel for din smartphone. Normalt oplader man sin smartphone via den tilhørende oplader, men et micro USB kabel kan være et smart alternativ. Her kan du både bruge kablet hvis du har glemt din oplader eller sørge for at telefonen ikke løber tør for strøm, hvis du bruger lang tid på at overføre filer, synkronisere musik eller dele kontakter fra telefonen til computeren.

Forskel på micro og mini

Når du køber dit computerkabel, er det vigtigt at være opmærksom på, at micro ikke er det samme som mini. Micro- og ministik har den fællesnævner, at de begge har et klassisk USB kabel, der kan sættes i computeren. Men forskellen på disse to slags forbindelser er, at de fungerer til forskellige former for elektroniske apparater. De to kabler henvender sig nemlig henholdsvis til smartphones og smart-produkter (micro) og kameraer og mp3-afspillere (mini). Selvom de to slags kabler ved første øjekast minder meget om hinanden, er der altså stor forskel. Køber du ved en fejl et mini USB kabel, vil du nemlig slet ikke kunne forbinde din computer til din smartphone. Dobbelttjek derfor altid produktbeskrivelsen, før du køber.

Generel produktinfo

USB forbindelser er generelt enormt hurtige og effektive. Hastigheden er dog selvfølgelig ikke ens fra produkt til produkt. Alt efter hvilken model af USB-port du vælger, øges eller sænkes hastigheden for forbindelse og filoverførsel en smule. For eksempel vil en USB.2 model fungere med en hastighed på cirka 480 Mbit/s imens en USB.1 kun kører med 1,5 Mbit/s. Hvor meget hastighed du bør ønske, afhænger i høj grad af de produkter du arbejder med, og de handlinger som du ønsker at udføre. Skal du overføre tunge filer og vil du gerne have det til at gå tjept, anbefales et kabel som understøtter USB 2 eller 3. Er dine krav mere simple, kan du fint nøjes med USB 1.

Rigtig mange af vores modeller inden for micro USB kabel er bagudkompatible. Dette udtryk dækker over, at kablerne også fungerer med platforme hvis USB-indgange er designet til ældre modeller af stiktypen. Udviklingen inden for teknologien på dette område er enorm, og de originale USB-typer er derfor hurtigt blevet forældet. Dog skal du som kunde ikke straffes for at eje en PC eller computer af lidt ældre dato, og derfor udbyder vi en bred vifte af micro USB kabler der passer til ældre USB-typer selvom de selv er af nyere dato.

E-mærket

 

Betalingskort

 

 

 

MenuKontaktKurvSøg