Krympeflex
Krympeflex bruges typisk ved lodning af kabler. Enten når man lodder to kabler sammen, eller når man lodder et kabel på et stik.
Kompakt og praktisk sæt
Montageområde fra 1mm til 16mm
Krympemuffe kit 1
Farve: Sort
Krympemuffe kit 3
Farve: Sort
Krympemuffe kit 2
Farve: Sort
Nem og hurtig montage
Reparationsmuffe med lynlås
Nem og hurtig montage
Reparationsmuffe med lynlås
Nem og hurtig montage
Reparationsmuffe med lynlås
Nem og hurtig montage
Reparationsmuffe med lynlås
Nem og hurtig montage
Reparationsmuffe med lynlås
Krympeflex m/lim tyndvægget
Krymper i forholdet 3:1
Krympeflex m/lim tyndvægget
Krymper i forholdet 3:1
Krympeflex m/lim tyndvægget
Krymper i forholdet 3:1
Passer til Rayspool krympeflex kassetter
Passer til både kasetter m/u lim
Komplet krympemuffesæt til reparation af kabler
Indeholder thermoplastisk klæber, der sikrer permanent tæthed og lang holdbarhed
Komplet krympemuffesæt til reparation af kabler
Indeholder thermoplastisk klæber, der sikrer permanent tæthed og lang holdbarhed
Komplet krympemuffesæt til reparation af kabler
Indeholder thermoplastisk klæber, der sikrer permanent tæthed og lang holdbarhed
6mm x 1,5m
Farve: Hvid
6mm x 1,5m
Farve: Gul
9mm x 1,5m
Farve: Hvid
Tyndvægget krymp uden lim
Krymper i forholdet 2:1
Krympeflex - Isolering af kabler og ledninger
Har du mange løse ledninger som du gerne vil have samlet eller sikre dem imod varme og skader, så kan det være at du kan bruge krympeflex.
Krympeflex består af et stykke plastik der er forarbejdet så det krymper til dets originale størrelse når det bliver opvarmet til høje temperaturer.
Ved at løbe en ledning eller kabel igennem krympeflexen og derefter udsætte den for en høj temperatur, kan du få krympeflexen til at omslutte ledningen og derved virke som et ekstra beskyttende lag.
Med krympeflex kan du være sikker på at dine ledninger er godt beskyttet mod skader og brandfare.
Krympeflex bliver ofte brugt i større industribygninger, hvor det er vigtigt at kabler og ledninger er ordentligt sikret og beskyttet imod potentielle skader, der kan enten gøre skade på personer eller elektronik.
De kan også være meget brugbare i privaten, hvis du gerne vil være sikker på at dine ledninger er vandtætte og har ekstra beskyttelse.
4 ting du bør overveje når du køber krympeflex
Det kan være svært at vide, hvilken type krympeflex du skal bruge, og det kan derfor være vigtigt at gøre dig nogle overvejelser, så du kan få den type der passer til dig.
Vi giver dig derfor herunder et par eksempler på overvejelser du kan gøre dig, så du har en bedre chance for at få den rigtige krympeflex.
#1 - Hvilken størrelse af krympeflex har du brug for?
Der findes et stort udvalg af forskellige størrelse af krympeflex, og det kan derfor være vigtigt at vælge hvilken størrelse der passer bedst til dine behov.
Du har mulighed for at få krympeflex i forskellige længder, hvor du enten selv kan skære længden til, så den passer med dine behov, eller kan en kasse med mange krympeflex du kan sætte på ledningen i forlængelse med hinanden.
Disse længder kan variere meget, men du kan generelt regne med at finde krympeflex i en længde på minimum 10m, og kan få hele spoler med flere hundrede meter af krympeflex.
Så kan du altid være sikker på at have nok krympeflex til at kunne forsegle alle dine ledninger og kabler.
Derudover så skal du også være opmærksom på hvilke krympeforhold som den individuelle model af krympeflex har, da det kan have betydning for hvor mange, og hvilke kabler du kan fører gennem krympeflexen.
Krympeforholdet er en betegnelse for, hvor meget krympeflexen vil krympe når den bliver varmet op.
Hvis du f.eks. opvarmer en krympeflex med et krympeforhold på 2:1 så vil den krympe til ca. halv størrelse.
Hvis du til gengæld opvarmer en krympeflex med et forhold på 4:1, så vil den krympe til ca. en fjerdedels størrelse.
Et par eksempler på krympeforhold du kan finde i krympeflex:
- 2:1
- 3:1
- 4:1
- 4,5:1
- 5,6:1
- 6:1
Der kan derfor være vigtigt for dig at overveje, hvilket krympeforhold som dine krympeflex skal have, så du er sikker på at dine ledninger bliver ordentligt omsluttet af krympeflexen.
Det er især vigtigt, hvis du skal have beskytte små og tynde ledninger, da du kan komme ud for at krympeflexen ikke krymper nok, og dermed ikke beskytter ledningen.
#2 - Hvilken type af krympeflex skal du bruge?
Du kan finde flere forskellige typer af krympeflex, og det kan være vigtigt for dig at vide hvad forskellen er, så du bedre kan vælge den der passer til dine arbejdsopgaver.
De to mest almindelige typer af krympeflex er enten med lim eller uden lim, hvilket kan have betydning for deres effektivitet og isoleringsevner.
Krympeflex uden limindlæg er generelt billigere end krympeflex med lim, og er stadig gode til at isolere, beskytte og aflaste ledningen.
Ulempen ved ikke at bruge limindlæg er at omslutningen ikke vil være vandtæt, så der kan det være vigtigt at du ikke bruger kablerne i nærheden af vand.
Fordelen ved at bruge krympeflex med limindlæg er at det sørger for at dine ledninger også bliver vandtætte, og samtidig forlænger ledningernes levetid i længere tid end krympeflex uden lim.
Eksempler på forskellige typer af krympeflex du kan finde på markedet:
- Krympeflex med lim
- Krympeflex uden lim
- Krympeflex i Kynar
- Krympeflex i Viton
Krympeflex lavet i kynar og viton er speciallavet til at kunne beskytte ledninger og kabler imod endnu højere temperaturer og potentielle kemiske opløsningsmidler.
Derudover giver de også en forbedret elektrisk isolering af kablerne, så du kan være sikker på ikke at få stød fra dem.
Denne type krympeflex kræver dog at du varmer dem op til 155°C før de begynder at krympe, men de kan holde til at kunne arbejde i temperaturer mellem -55°C og 175°C.
Det kan derfor være vigtigt for dig at overveje hvilken type af krympeflex som du skal bruge til dine kabler, så du kan få den bedste beskyttelse og isolering som muligt.
#3 - Skal krympeflexen være farvekodet?
Du har også mulighed for at få krympeflex i flere forskellige farver, så du har mulighed for at farvekode dine ledninger og derved få et bedre overblik.
Her kan det være en fordel at overveje hvilke farver du gerne vil bruge, så du kan skabe dig et godt overblik over dine ledninger og deres funktioner i netværket.
Du kunne f.eks. sætte dine kabler op så alle dine blå kabler er dem der er forbundet til strømforsyningen til dine elektroniske apparater.
Du kunne også gøre så alle dine røde kabler er den direkte forbindelse fra computeren til de elektroniske enheder.
Det gør det meget lettere for dig at holde styr på dine ledninger og deres system, hvilket gør vedligeholdelsen og udskiftningen af konkrete kabler en del lettere, da du hurtig kan se hvilket kabel der tilhøre hvilken forbindelse.
For at gøre dit arbejde lidt lettere på sigt, så kan det derfor være en god ide at investere i en række forskellige krympeflex der er farvekodet efter dine behov.
#4 - Skal krympeflexen være halogenfri?
Hvis du skal være helt sikker på at dine ledninger kan holde forbindelsen, så kan det være at du skal investere i halogenfri krympeflex, da de er af en anden standard end de andre typer.
Den halogenfrie krympeflex er ideel til, hvis vedligeholdelsen af de elektroniske enheder kræver at der sker en udvikling af røg og damp som kablet skal beskyttes mod.
Halogenfrie krympeflex bliver primært brugt til kabler der er essentielle og skal fortsætte med at kunne levere strøm og holde forbindelse, selv i tilfælde af brand og andre ulykker.
Det kan derfor være vigtigt at du overvejer, om dine essentielle systemer og enheder har brug for den ekstra sikkerhed, hvor du har brug for halogenfri krympeflex.
Bestilte igår, er kommet her til morgen - mega god service!
27. august 2024