Luftkølere og ventilatorer på lager - Se her!   -   Bliv kølet ned i sommervarmen.

Cykellås

Her finder du vores komplette samling af cykellåse. En lås til cyklen er utrolig vigtig, da det sikrer den mod tyveri når du parkere den rundt omkring.

Læs mere om Cykellås

3 ting du bør overveje når du skal købe en cykellås

Der er mange ting som du bør overveje, når du køber en ny cykellås, da det kan have stor betydning for sikkerheden af din cykel.

Vi giver derfor herunder en række eksempler på overvejelser, du kan gøre dig, inden at du køber en cykellås, så du er sikker på at få den lås der passer til dine behov.

#1 - Hvordan bruger du din cykel?

Der findes mange forskellige cykellåse på markedet, og det kan være godt at overveje, hvordan du bruger din cykel, da det kan have stor betydning for hvilken cykellås der passer til dig.

Hvis du bruger cyklen meget i byen, så har du ofte mange steder, hvor du har mulighed for at kunne låse cyklen sammen med en eller anden robust genstand som et cykelstativ eller en lygtepæl.

Dette giver dig et stort udvalg af forskellige cykellåse, da mange af dem er specielt gode når de låser cyklen sammen med en anden genstand der er svær at flytte med.

Dette giver en øget sikkerhed, da det gør det svære for en potentiel cykeltyv bare at tage cyklen med over skulderen.

Hvis du til gengæld bruger cyklen meget på landet, så kan det være svært at finde steder at låse cyklen fast til, hvorfor det kan være bedre med at have en fastmonteret cykellås der tillader dig at låse cyklen hvor som helst.

Det kan derfor være vigtigt for dig at overveje, hvor du cykler henne mest, da det kan have betydning for hvilke muligheder du har for at låse cyklen henne.

#2 - Hvilken cykellås passer bedst til dig?

Du kan finde mange forskellige cykellåse på markedet, der hver kan noget lidt forskelligt.

Det kan derfor være vigtigt for dig at kende forskellen på de forskellige typer af cykellåse, så du bedre kan vælge den type der passer bedst til dig.

Den mest almindelige type af cykellås er den fastmonterede lås, der ofte kommer indbygget i moderne cykler.

Denne lås sidder omkring baghjulet og kan låses på en måde, hvor den forhindre baghjulet i at kunne køre rundt, og derved forhindre uvedkommende i at cykle på cyklen.

Derudover har du forskellige type af låse der kan føres omkring andre genstande og låse cyklen fast på denne lokation.

Det kan bl.a. være en wirelås eller en kædelås, der begge virker efter de samme principper, men er generelt lavet af forskelligt materiale.

En wirelås er en relativ tynd wire der kan føres rundt om cyklen og den genstand du vil låse den fast ved, hvor at kædelåsen fungere på samme måde, men er til gengæld lavet af en tyk jernkæde der kan holde til lidt mere.

Dog vejer kædelåsen mere end en wirelås, og den fylder samtidig også mere.

Desuden skal wire- og kædelåsen helst bruges sammen med en fastmonteret lås, da de ellers ikke er helt så sikker imod tyveri.

#3 - Skal cykellåsen være forsikringsgodkendt?

Hvis du har en dyr cykel, så kan det være vigtigt for dig at du har cyklen forsikret.

I dette tilfælde kan det være en god ide at have en cykellås, der er forsikringsgodkendt, da det ellers kan give problemer med forsikringen, hvis cyklen bliver stjålet uden af have den rette type af lås.

Du kan ofte se på cykellåsmodellen om den er blevet godkendt af forsikringer, men disse er ofte lidt dyrer end en ikke-forsikret lås.

Hvis du til gengæld bruger en gammel eller ældre cykel, så kan det være at det ikke er investeringen værd at skulle have en fuld forsikring på cykle, hvor du i så fald ikke har brug for at bruge de forsikringsgodkendte cykellåse.

Det kan derfor være en vigtigt overvejelse, om hvor meget du gerne vil passe på din cykel, og hvor udsat du føler cyklen er i din dagligdag.

Fordele og ulemper ved forskellige typer af cykellås

Der er mange forskellige typer af cykellåse med forskellige fordele og ulemper, som det kan være en god ide at være opmærksom på.

Vi giver derfor et kort overblik over de forskellige typer af cykellåse du kan finde på markedet, så du kan få en bedre forståelse for hvilken cykellås, der passer til dine behov.

Fastmonteret lås

Den mest almindelige cykellås du kan finde på markedet, er den fastmonterede lås, da den ofte er fastmonteret på nye cykler.

Denne lås er placeret ved baghjulet, hvor den kan fastlåses så den blokere for hjulet, så uvedkommende personer ikke kan køre på cyklen.

Fordelen ved denne type lås er at den giver god beskyttelse mod cykeltyve, der skal bruge cyklen her og nu, da de ikke kan cykle på den uden at få låst cyklen op.

Den fastmonterede lås er desuden meget brugervenlig, og er nem og hurtigt at betjene.

Ulempen ved denne type lås er dog, at den ikke beskytter imod de mere organiserede cykeltyve, da de ofte køre rundt og tager cyklen med i varevogne.

I dette tilfælde beskytter den fastmonterede lås ikke god, da tyvene blot kan tage cyklen over skulderen og smide den i varevognen for så senere at få den låst op.

På trod af dette er den fastmonterede lås en god type af lås til hvis du bare skal låse cyklen indendørs og du sjældent skal behov for at cyklen står udendørs.

Wirelås

Wirelåsen består af en wire sammen med en integreret låseenhed, hvor du føre wiren igennem eller rundt om en solid genstand, hvorefter du låser den fast til låseenheden.

Fordelen ved denne type lås er at den gør det besværligt for både tyven der skal bruge cyklen her og nu, og den organiserede cykeltyv.

Wirelåsen har også generelt en lang rækkevidde, hvilket gør det lettere at komme til at føre wiren rundt om forskellige genstande.

Ulempen ved denne lås er at den tager længere tid at låse op end den fastmonterede lås gør.

Derudover kan kvaliteten af wirelåsen variere, og nogle låse kan være relativt let at bryde op med en almindelig bidetang eller andet værktøj.

På trods af dette, er wirelåsen en god lås til dig, der ofte har brug for at placerer cyklen udendørs.

Kædelås

Kædelåsen består af en metalkæde sammen med en integreret låseenhed, hvor kæden føres igennem eller rundt om en solid genstand, hvorefter du kan låse den fast til låseenheden.

Ligesom wirelåsen, så sikre kædelåsen dig imod både brugstyven og den organiserede cykeltyv, da den låser cyklen fast til en solid genstand.

Kædelåsen er dog mere solid og sikker end en wirelås, da den bruger en hel kæde og ikke kun en wire, der potentiel let kan klippes over.

Med kædelåsen skal der meget mere specialiseret og dyrt værktøj til at bryde den op, og det vil ikke kunne gøres så diskret i offentligheden.

Ulempen ved denne lås er at den tager tid at låse op for, og fylder ret meget, så du kan ikke bare have den koblet på cyklen mens du cykler.

Du har derfor brug for en ekstra taske eller beholder som du kan have kædelåsen med i, når du skal rundt.

På trods af dette, så giver kædelåsen rigtig god sikkerhed, hvis du skal parkerer cyklen udendørs ofte.

Foldelås

Foldelåsen fungere meget lig både kæde- og wirelåsen, da den føres rundt omkring en solid genstand for at låse den fast.

Dog har foldelåsen nogle store stykker metaller der kan foldes ud ligesom en tommestok, hvor du så kan låse de to ender sammen.

Fordelen ved foldelåsen er at den ikke fylder meget, og er en af de mere sikre låsetyper, hvorfor mange af dem er forsikringsgodkendte.

Det betyder at du ikke har behov for at skulle bruge flere typer låse, som f.eks. ved kæde- og wirelåsen for at være sikker på at forsikringen dækker.

Ulempen ved foldelåsen er at den godt kan være ret tung, samt at de gode modeller heller ikke er helt billige.

Men det er et rigtig godt valg af lås til dig, der har investeret en del penge i cyklen og vil være sikker på at den ikke bliver stjålet.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid!
E-mærket
Godkendt siden 2007