Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

Konvolutter

Mangler du konvolutter, så har vi løsninger lige her. Vi har konvolutter i mange forskellige størrelser og typer, til ethvert behov du måtte have.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Konvolutter

Herlitz Konvolut (25x35,3cm) 25pk
Herlitz Konvolut (25x35,3cm) 25pk

Lavet af kraftigt 130 grams papir
Med peel-and-seal

Læs mere Fjernlager
Levering: 4-6 hverdage
Senest 23. september 2024
Bong C4p Konvolut Peel & Seal - 50 stk.
Bong C4p Konvolut Peel & Seal - 50 stk.

Med peel-and-seal
Ideel til forretningskorrespondance og professionel brug

Læs mere Fjernlager
Levering: 3-5 hverdage
Senest 20. september 2024
Bong C5p Konvolut Peel & Seal - 50 stk.
Bong C5p Konvolut Peel & Seal - 50 stk.

Med peel-and-seal
Velegnede til at sende breve, dokumenter eller fakturaer

Læs mere Fjernlager
Levering: 3-5 hverdage
Senest 20. september 2024
Herlitz Konvolutter (25pk)
Herlitz Konvolutter (25pk)

Med peel-and-seal
FSC Mix-certificeret træfrit papir

Læs mere Fjernlager
Levering: 4-6 hverdage
Senest 23. september 2024
Herlitz Kuvert m/Vindue - C4 (25pk) Hvid
Herlitz Kuvert m/Vindue - C4 (25pk) Hvid

Med peel-and-seal
Perfekt til at sende breve og dokumenter med professionel præsentation

Læs mere Fjernlager
Levering: 4-6 hverdage
Senest 23. september 2024
Herlitz Konvolutter (100pk)
Herlitz Konvolutter (100pk)

Med peel-and-seal
FSC Mix-certificeret træfrit papir

Læs mere Fjernlager
Levering: 4-6 hverdage
Senest 23. september 2024

Konvolutter i mange formater

Selvom meget af samfundet efterhånden fungerer digitalt og behovet for at bruge den helt almindelige brevpost er mindsket betydeligt, så kan der stadig være behov for at skulle sende dokumenter med den almindelige post.

Det kan derfor være godt at have nogle konvolutter liggende i skuffen, så du kan sende brev når du har behov for det.

Konvolutter kaldes ofte også for kuverter, og der er altså slet ikke nogen forskel på om du kalder det en konvolut eller en kuvert, der er dog stadig mennesker som forbinder en kuvert mere med en rudekuvert, og en konvolut med en rude løs kuvert, men det er blot to ord for den samme ting.

Uanset om du kalder det en konvolut eller en kuvert, så fås konvolutter i mange forskellige formater, papirtyper og nogle er foret med bobleplast.

Der er således mange muligheder for at finde en konvolut, der passer til lige præcist dit formål, og hvis du er i tvivl om hvad du skal kigge efter, så har vi herunder samlet en række informationer, som kan være dig en hjælp, når du skal finde frem til den bedste konvolut til dit formål.

5 ting du bør vide om konvolutter inden du køber

Hvis du lige nu sidder og tænker at der ikke er noget mere kedeligt end konvolutter, og at det er helt lige meget hvilken størrelse konvolut du vælger, for du folder bare papiret, så læs lige med her.

Har du prøvet at skulle sende et dokument på 5 A4 sider i en M5 kuvert og har siddet og kæmpet med at folde papiret, så det passede i kuverten, som efterfølgende næsten var ved at revne, i så fald ved du at konvolutter i den rigtige størrelse kan gøre livet lidt lettere.

Herunder får du lidt hurtige tips til at vælge en konvolut, som du kan bruge til flere typer forsendelser.

#1 - Konvolut papirtype

Konvolutter er nok bedst kendt for de hvide papirtyper, som både er tynde og diskrete, men faktisk fås konvolutter i flere forskellige papirtyper.

Du kan naturligvis vælge en konvolut i hvidt papir og gå den klassiske vej, men du har også mulighed for at vælge en konvolut i brunt papir.

Hvis du ikke vil have de helt tynde papir konvolutter kan du overveje en af de mere kraftige, som dog også vejer lidt mere, men samtidig er mere holdbar og robust.

Skal du sende sarte materialer kan det være en fordel at vælge en tyk konvolut, som er foret med bobleplast og dermed kan give indholdet lidt mere beskyttelse mod håndteringen gennem systemet.

Konvolutter findes også i mere luksuriøse udgaver af papir, hvor der er præget et mønster eller lignende ned i konvolutten og disse egner sig især til gaver eller indbydelser.

#2 - Format på konvolutter

Størrelsen på en konvolut kaldes et format, det angiver hvor stor konvolutten er, og i nogle tilfælde også om konvolutten lukkes på den lange led eller på den korte led.

Standard konvolutformater angives ofte med et bogstav efterfulgt af et tal og i enkelte tilfælde et bogstav til sidst.

Du har sikkert set det uden helt at vide hvad det angiver, men oftest er det forreste bogstav et C eller et M, og dette er modsætningen til papirformatet A, som eksempelvis A4.

Konvolut formatet C og M er dog en anelse større end A formatet, for at sikre at der er plads til papiret i konvolutten og at det ikke er for svært at få papiret ned i konvolutten, men M konvolutter er mindre end C konvolutter.

Efter C eller M følger et tal som svarer til tallet i eksempelvis A4 eller A5 formatet, og således er eksempelvis C4 en konvolut, der kan indeholde et A4 ark, som ikke er foldet eller en A3 ark, som er foldet en gang.

Hvis der er et bogstav efter tallet i formatet, er dette ofte et P eller et K, og dette angiver om konvolutten lukkes på den lange led eller den korte led, hvis det er et P, lukkes konvolutten på den korte led, og et K fortæller dig at den lukkes på den lange led.

Du kan finde standard konvolutter i følgende formater:

  • C4 eller C4P - passer til et A4 ark som ikke er foldet, P angiver at kuverten lukkes på den lange led.
  • C5 eller C5P - passer til et A5 ark, A4 ark der er foldet en gang, eller en M5 kuvert.
  • C6 - passer til et A6 ark, et A4 ark der er foldet 2 gange, eller et A5 ark der er foldet en gang.
  • M5 - passer til et A5 ark eller et A4 ark der er foldet en gang.
  • M65 - Passer til et A4 ark, der er foldet 2 gange på samme led.
  • M3 eller M3P - Passer til et A3 ark eller en C4 kuvert

Ud over standardstørrelserne, som oftest bruges på kontorer og officielle forsendelser, så laves der flere formater, som passer til specifikke anledningskort, postkort og lignende.

#3 - Lukning af Konvolutter

Som beskrevet i punkt 2 herover, så kan et P eller et K angive om en kuvert har åbningen i den lange side af konvolutten eller i den korte side, men der er ikke noget bogstav der angiver hvordan konvolutten lukkes.

Du kan måske huske den måde man lukkede konvolutter på tidligere, ved at slikke på limen, hvilket smagte helt forfærdeligt, denne måde at lukke kuverter på er dog meget sjælden efterhånden og findes ofte på anledningskuverter.

Der findes dog flere måder at lukke en kuvert på, og især de såkaldte posekuverter, som har navn efter at de er udformet som en papirspose, lukkes ofte med en clips, der stikkes igennem et hul og bredes ud på bagsiden.

Andre kuverter lukkes med en snor, hvilket kan være upraktisk og faktisk heller ikke altid tilladt, hvis du sender kuverten med posten.

Helt normale konvolutter, eller standard konvolutter, lukkes ofte enten ved at rive en papirstrimmel af limen, som så kan lukke og holde tæt, eller ved at der er påført lim på både flap og kuvert, som så kan klæbe sammen, når de rører hinanden.

Lukningen hvor du skal fjerne en papirstrimmel kaldes mange ting, eksempelvis:

  • Tuck-lukning
  • Træk og luk
  • Peel & Seal

Selvklæbende konvolutter kendes ved at det oftest er angivet at disse er selvklæbende.

#4 - Antal konvolutter

Konvolutter er svære at finde i enkeltpakninger, hvor der kun er en enkelt konvolut i, men konvolutter er sjældent så dyre og det kan derfor godt svare sig at købe lidt flere end du har behov for, så du altid har en konvolut, når du har brug for at sende noget med posten.

Den mindste pakningsstørrelse for konvolutter i standardformater er normalvis 10 stk, og det kan de fleste mennesker få brugt.

Du kan finde pakker med op til 500 stk. i en kasse, hvor du oftest giver lidt mindre pr. kuvert end i de mindre pakninger.

Mange mennesker vælger en pakke størrelse på ca. 50 kuverter, da det er forholdsvis billigt og samtidig muligt at få kuverterne brugt inden for rimelig tid.

Der kan være en ret stor besparelse i at købe større pakninger, hvis du sammenligner prisen pr. kuvert, men besparelsen går selvfølgelig tabt, hvis ikke du får brugt kuverterne.

Du bør derfor overveje hvilken pakningsstørrelse du har brug for, inden du køber nye konvolutter.

#5 - Opbevaring af konvolutter

Hvis du har købt mange konvolutter hjem og gerne vil sikre dig at eksempelvis lukningen fungerer når du skal bruge dine konvolutter, så er det en god idé at opbevare konvolutterne et sted, hvor de er beskyttet mod fugt, da dette kan opløse limen på lukke flappen.

Du bør dog heller ikke opbevare kuverterne lige ved siden af fyret eller vandvarmeren, da varmen fra disse kan udtørre limen, så kuverten ikke kan lukke.

Det bedste sted at opbevare dine konvolutter er således i et opholdsrum med et fornuftigt indeklima og evt. gemt i et skab eller en skuffe.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007