Alkometer
Med et Alkometer kan du hurtigt teste mængden af alkohol i blodet. Ved at blæse i alkohol måleren kan du se om din promille er overskredet.
Der medføkger 5 stk. mundstykker i ét sæt
Afgiver alarm, hvis promille overskrides
Ekstra mundstykker
Proffesionelle funktioner
Alkometer med elektrokemisk måling
Måler mellem 0 - 1 promille
Ekstra mundstykker til AlcoSense Excel, Pro og Ultra
Individuelt forseglet samt har en envejs-ventil
Ekstra mundstykker til Dignita AM-7000
Blød silikone
Ekstra mundstykker til Dignita AM-8000
Blød silikone
Ekstra mundstykker til AlcoSense Excel, Pro og Ultra
Grovere indvendig overflade
Taske til alkometre
Med opbevaringsplads
Ekstra mundstykker
Proffesionelle funktioner
Alkometer - Hurtig og effektiv test af alkohol i blodet
Her på siden finder du vores udvalg af alkometre, som hurtigt og effektivt kan teste mængden af alkohol i blodet.
Det kan være en rigtig god idé at anskaffe et alkometer, hvis du vil være sikker på at du eller andre du kender ikke kører bil med for meget alkohol i blodet.
Spiritus- og promillekørsel er ofte utilsigtet, og kan ske for selv den bedste, for du optager måske ikke alkohol på samme måde som din bror eller søster, og derfor kan du efter en time have forbrændt en øl, uden spor i blodet, men din søster eller bror, har måske kun forbrændt halvdelen af alkoholmængden.
Derfor kan et alkometer hurtigt og effektivt bruges til at finde ud af om du eller andre er i stand til at føre en bil på forsvarlig vis.
Selvom du måske kun har fået meget lidt alkohol og ikke føler dig fuld, så kan du altså stadig have en alkoholpromille, der betyder at du kan få problemer med ordensmagten, hvis du bliver standset.
Er du i tvivl om hvad du skal kigge efter for at finde det rigtige alkometer til dit behov, så læs med herunder, hvor vi har samlet lidt nyttig information om alkometre.
5 ting du bør vide om Alkometre
Der findes mange forskellige modeller af alkometre og det kan derfor være svært at finde det helt rigtige til netop dit behov.
Der er dog nogle ting du kan holde øje med, når du kigger efter et alkometer, og vi har samlet nogle af disse herunder.
#1 - Fordele og ulemper ved et Alkometer
Der er både fordele og ulemper ved at bruge et alkometer, og selvom det er svært at finde ulemperne, så er de også til stede.
Fordelen ved at bruge et alkometer er at du kan få en fornemmelse af om du er i stand til at køre bil sikkert, eller om du lige skal vente en times tid med at sætte dig bag rattet.
Alkometeret kan således bidrage til, ikke bare din egen sikkerhed, men også sikkerheden i trafikken, for dine medtrafikanter og deres pårørende.
Alkohol kan være lidt utilregneligt, fordi det ikke er alle der bliver lige hurtigt fulde, og faktisk kan nogle mennesker drikke ret meget alkohol, inden de bliver synligt påvirkede.
Men at du ikke føler dig fuld eller påvirket er ikke ensbetydende med at du er i stand til at føre en bil eller cykel på sikker og forsvarlig vis.
Du kan nemlig stadig risikere at slå ud på politiets alkometer og dermed risikere en straf for at føre et køretøj i alkoholpåvirket tilstand.
Ved at have et alkometer og bruge dette, kan du få et fingerpeg om hvorvidt du kan færdes sikkert.
Ulemperne er at alkometre kan have meget store forskelle i præcisionen af målingen, og selvom modellerne generelt set er ret pålidelige, så kan du ikke altid stole 100% på disse, og derfor bør du altid, lade bilen stå, hvis du er i tvivl.
Af samme årsag, så bør du sætte dig grundigt ind i alkometeret inden det skal stå sin første prøve, således at du foretager målingen korrekt og dermed får det mest præcise resultat.
#2 - Alkometerets præcission
Når du skal vælge et alkometer, bør du prioritere præcisionen og pålideligheden fremfor alle andre faktorer, for det er dette der kan redde dit eller andres liv, i værste fald.
Præcisionen måles ud fra hvor præcis målingen er, altså hvor stor usikkerhed der er i målingen og dette angives ofte som en +- opgørelse.
For eksempel så har de alkometre, som politiet bruger en nøjagtighed på ca. ± 0,03 op til ±0,05 promille.
Det betyder at hvis du blæser alkometeret op på 1 promille, så kan der være en usikkerhed på ca. ±0,05 promille, hvilket betyder at din reelle promille både kan være 1,05 promille eller 0,95 promille, hvilket betyder at alkometeret er yderst præcist.
Mange billigere og mindre alkometre har kun en præcision på ca. ±0,8 op til 1 promille, hvilket kan gøre en ret stor forskel, for om du bør føre din bil.
Lad os sige at du blæser alkometeret op på 0,3 promille, hvilket vil sige at du gerne må køre din bil i Danmark, hvis du ikke er opmærksom på usikkerheden i alkometeret, vil du derfor sikkert køre hjem.
Men faktisk kan alkometerets usikkerhed betyde af du reelt kan have en promille på 1,1, hvilket er en ret alvorlig forskel.
Du bør derfor altid vælge et alkometer med en så stor nøjagtighed som muligt, hvilket i praksis betyder at tallet for nøjagtigheden skal være så lavt som muligt, altså hellere 0,03 end 0,3.
#3 - Alkometerets måleområde
Måleområdet for alkometeret har en betydning for hvor høj eller lav en promille alkometeret kan måle.
Som almindelig privat person, vil du sjældent have brug for et alkometer med en øvre grænse på mere end 4 promille, men den nedre grænse bør derimod være så lav som muligt.
Hvis den nedre grænse for eksempel er på 0,8 promille, kan du ikke måle om du rent faktisk har en lovlig promille i følge dansk lov, og du kan derfor risikere at få et resultat der siger at du har 0 i promille, når du faktisk har 0,6 promille, simpelthen fordi alkometeret ikke kan måle under 0,8 promille.
Derfor er et sådan alkometer ikke ret pålideligt, og selvom eksemplet er sat på spidsen, så findes der modeller hvor du måske ikke tænker over at promillen godt kan være over det tilladte, selvom du får vist en nul promille.
Vælg derfor et alkometer med en nedre målegrænse, der er så lav som mulig, gerne 0,1 eller derunder, det vil være væsentlig mere præcist, end det i eksemplet.
#4 - Kalibrering af Alkometer
Nogle modeller af alkometre kræver kalibrering i faste intervaller, og som privatperson, kan dette godt være en ret krævende proces.
Der fås dog også modeller, som kan bevare præcisionen til et bestemt antal gange og derefter kan du så købe et nyt.
Hvis du bruger dit alkometer ofte, kan det dog være en fordel at vælge et alkometer der blot skal kalibreres en gang imellem, frem for at skulle udskifte alkometeret med jævne mellemrum, det kan på lang sigt være en billigere løsning, selvom alkometre til kalibrering ofte er dyrere end de udskiftelige alkometre.
Alkometre kan også fås med udskiftelige måleceller, hvilket betyder at du selv kan udskifte målecellen når det er tid, i stedet for at skulle skifte hele alkometeret.
#5 - Størrelse på Alkometer
Jo større et alkometer er, jo mere besværligt er det at have med, men når det er sagt, så er de fleste modeller af alkometre forholdsvis små og handy.
Der er dog modeller som er så kompakte at du kan have dem med i lommen, og andre modeller er lidt større, men ofte også mere præcise.
Et godt alternativ kan være en mellem størrelse, som du eventuelt kan have liggende i bilens handskerum, så den er let tilgængelig for dig og let at bruge, inden du sætter nøglen i bilens starter.
Mindre alkometre kan være lidt upræcise og er oftere udsat for stød og slag, som kan påvirke præcisionen af alkometerets målecelle negativt.
Alle alkometre uanset prisklasse er fintfølende elektronik og bør beskyttes mod slag, stød, tab og andre pludselige påvirkninger, derfor er det bedst at opbevare enheden et sted hvor den beskyttes, men samtidig er nem at komme til, lommen er derfor sjældent en god løsning.
Bestilte igår, er kommet her til morgen - mega god service!
27. august 2024