Høreapparat

Her finder du vores udvalg af høreapparater, som kan hjælpe mod nedsat hørelse. Fås med en række smarte funktioner der har i sinde at forbedre din hørelse betydeligt.

Læs mere om Høreapparat

Høreapparat - diskret og effektivt

Her på siden finder du vores udvalg i høreapparater, som både er diskrete og effektive i forhold til at øge din evne til at opfange lyde, musik og tale omkring dig, hvis du har en hørenedsættelse. 

Der findes mange varianter af høreapparater og det kan ofte være både en tung post på budgettet, samt vanskeligt at finde rundt i alle specifikationerne.

Herunder finder du nogle ting der er gode at kende til, når du kigger efter nyt høreapparat, så det kan blive lidt lettere for dig at vælge det rigtige. 

7 ting du skal vide når du kigger efter nyt høreapparat 

Når du skal finde dit nye høreapparat, kan det være en jungle at finde rundt i specifikationerne, for hvad er den gode specifikation og hvad skal du være opmærksom på?

Vi forsøger herunder at give dig svar på nogle af specifikationerne og hvad du kan kigge efter, for at finde frem til det rigtige høreapparat for dig.

#1 - Pasform og ergonomi

Når du kigger på høreapparat så er det vigtigt at du får prøvet om høreapparatet sidder godt på eller i dit øre.

Du skal kunne have høreapparatet på og i øret i mange timer hver dag og derfor er det vigtigt at det sidder godt og ikke føles ubehageligt at have på eller i.

De fleste nyere høreapparater er ergonomisk udformet, så du stort set ikke mærker du har det på eller i, og det gør det lettere at vænne sig til at bruge apparatet, samtidig med at du ikke får mærker og tryk fra apparatet.

#2 - Hertz og høreområde

Hertz(Hz) er den frekvens du som menneske hører i og frekvensen angiver det antal svingninger som rammer der rammer dit øre hvert sekund. 

Normal hørende mennesker opfanger frekvenser mellem ca. 20 og 20.000 Hz, hvor meget høje frekvenser kan føles ubehageligt i øret, så er det særligt i området mellem 500 og 4000 Hz at det føles behageligt.

Mellem 500 og 4.000 Hz findes frekvenserne for tale og for eksempel musik, men forskellige lyde og toner har forskellige frekvenser. 

Med normal hørelse kan mennesker opfange op mod 400.000 forskellige toner, men har man en hørenedsættelse bliver dette begrænset.

#3 - Justeringsmuligheder

Høreapparater har ofte mulighed for justering af lydstyrken, så du kan skrue ned og op for høreapparatet alt efter hvilke situationer du befinder dig i.

Høreapparatet forstærker næsten alle lyde, hvis ikke der er støjreducering indbygget, og det betyder at du kan komme i situationer, hvor lyde kan føles ubehageligt høje.

For eksempel kan du ved familiefester eller koncerter blive næsten overvældet af lydstyrken og her er det meget praktisk, og behageligt, at kunne skrue lidt ned for høreapparatet, for lige i disse situationer, kan det være helt rart ikke at høre så godt.

Det er forskelligt fra høreapparat til høreapparat, hvor mange trin lyden kan justeres i, men det anbefales at overveje et høreapparat med flest mulige trin, da det giver den bedste mulighed for at få en optimal lyd.

#4 - Støjreducering

En anden specifikation du kan holde øje med er om høreapparatet har indbygget støjreducering, da denne funktion kan betyde at du sjældent vil have behov for at justere på dit høreapparat.

Samtidig er støjreduceringen behagelig, fordi funktionen forsøger at adskille baggrundsstøjen fra især tale og musiksignaler. 

Støjreduceringen kan filtrere baggrundsstøj som for eksempel billarm, støj fra støvsugeren eller lignende væk, men det har også en begrænsning, da funktionen ofte ikke kan bortfiltrere snak.

Det betyder at nogle høreapparaters støjreducering ikke hjælper så meget i for eksempel selskaber eller til fester. 

Men teknologien udvikles konstant, så støjreducering funktionen bliver bedre og bedre til at skelne baggrundsstøj, og man kan supplere med en retningsmikrofon i høreapparatet, så den bortfiltrere støj fra det du ikke retter øret i mod.

#5 - dB niveau

En anden specifikation du kan støde på er dB-niveauet, som angiver det tryk som lydbølger rammer dit øre med.

dB står for decibel og i almindelig tale hører man ofte dB nævnt i forbindelse med lydstyrken af for eksempel musik, larm eller andet. 

Jo højere antallet af dB er, jo højere er lyden.

Et normalt hørende menneske kan opfatte lyde fra 0 dB til ca. 120 dB, men det er på ingen måde behageligt at høre lydstyrker på omkring 110 - 120 dB, det kan være smertefuldt og lyden kan blive forvrænget, samtidig med at hørelsen kan tage varig skade. 

Lydstyrker på under 0 dB opfattes slet ikke af det menneskelige øre, og en almindelig samtale ligger oftest på ca. 50 dB.

Det mest behagelige lydstyrke område for det menneskelige øre ligger mellem ca. 25 dB til ca. 90 dB.

Har du en hørenedsættelse vil et høreapparats lydstyrke ofte kunne indstilles mellem ca. 45 dB og 120 dB

#6 - Diskret design

Når du kigger efter høreapparat kan du kigge efter designet på høreapparatet, er det et høreapparat til placering inde i øret, uden en ydre del eller hvis der er en ydre del, hvordan er denne så designet til at sidde?

Nogle høreapparater er beregnet til kun at sidde inde i øret og har slet ikke en ydre del, så disse kan være meget diskrete, men da de ofte skal formstøbes til øret, kan denne type være meget omkostningstunge. 

Andre høreapparater hare en ydre del, som opfanger lydene og via et lille rør, sendes lydene videre ind i øret til højttaleren.

Disse høreapparater fylder ofte lidt mere og da mange mennesker med hørenedsættelse gerne vil skjule høreapparatet bedst muligt, kan det være en fordel at se på både størrelse af denne ydre del, men også hvor den er placeret. 

De fleste nyere apparater har dog en forholdsvis lille ydre del, som let placeres bag øret og næsten ikke kan ses, og med et ergonomisk design, mindskes tyngden på øret.

#7 - Opbevaring og opladning

Når du ikke bruger dine høreapparater kan du selvfølgelig lægge dem på et fladt underlag som for eksempel et bord, men det er vigtigt at høreapparatet holdes væk fra fugt og direkte sollys.

Du bør ikke opbevare dine høreapparater i bilen på en varm sommerdag og skal du til stranden kan du med fordel putte høreapparaterne i en lynlåspose og lægge dem ned i tasken, så de er beskyttet mod salt og sand fra havet.

Dine høreapparater kommer oftest med et opbevaringsetui, som giver den optimale opbevaring for dine høreapparater, når du ikke bruger dem. 

Høreapparater har små batterier og de skal enten skiftes eller oplades med jævne mellemrum, det er vigtigt at du kontrollerer brugermanualen, så dette gøres korrekt.

Nyere høreapparater kan i nogle tilfælde leveres med et etui, der fungerer som en powerbank, når apparatet placeres i etuiet, bliver de ladet op, og det betyder at du blot kan oplade etuiet og så placere høreapparaterne heri, når du går i seng eller ikke skal bruge dem. 


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007