Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

Pool med pumpe

Leder du efter en god løsning til en pool som både er nem at opsætte, og nem at holde ren, så er en pool med pumpe et perfekt valg. Denne type pool har en pumpe med et indbygget filter, som i stor grad gør det nemmere at holde den ren hele sommeren.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Pool med pumpe

Pool med pumpe til opsætning i haven

Her på siden finder du det komplette udvalg af pools med pumpe, som kan opsættes i din have og bidrage til mange timers sjov med familie og venner.

En pool er perfekt til de varme sommerdage i haven, hvor en kølig dukkert hurtigt kan blive til mange timers sjov på tværs af aldersgrupper.

Både børn og voksne kan få mange timer til at gå med leg og afslapning i en pool med pumpe.

Der findes mange modeller og varianter af pool med pumpe til haven, og det kan være svært at navigere i de mange typer pools, men også i de mange modeller af pumper til pools.

Derfor har vi herunder samlet nogle ting, som du med fordel kan læse inden du vælger din pool med pumpe.

7 ting du skal vide når du kigger efter pool med pumpe

Der er nogle ting, som du med fordel kan være ekstra opmærksom på, når du kigger efter en pool med pumpe, der findes nemlig mange modeller, størrelser og varianter at vælge imellem.

Herunder finder du nogle ting, som kan være rare at kende til, når du kigger efter en pool med pumpe.

#1 - Størrelse på pool med pumpe

Når du kigger efter en pool med pumpe, så er det vigtigt at du gør dig nogle overvejelser i forhold til hvor stor din nye pool skal og må være.

En pool med pumpe kræver lidt mere plads hele vejen rundt om poolen og samtidig er det vigtigt at poolen har et jævnt og plant underlag, under hele fladen.

Størrelsen på poolen bør afgøres af flere parametre:

 • Hvor mange der skal kunne benytte poolen på samme tid
 • Hvor meget plads der er i haven
 • Hvor dybt vandet skal være

Hvis mange skal kunne bruge din nye pool med pumpe på samme tid, kan det ikke betale sig at spare på pladsen i poolen, men du kan evt. overvejen en rektangulær form på poolen, da dette ofte giver lidt bedre udnyttelse af pladsen.

Har du en lille have, som har bakker eller skråninger, skal du være opmærksom på at en pool med pumpe kræver et plant grundlag for at få maksimal stabilitet.

Derfor bør du vælge størrelsen på poolen efter hvad du har plads til på de plane overflader i din have.

Størrelsen afhænger også af hvor dybt du ønsker vandet skal være, pools med pumpe fås nemlig i forskellige højder, det mest almindelige er dog ca. 76 cm.

#2 - Typer af pools med pumpe

Der findes flere typer af pool med pumpe, som også har forskellige størrelser, hvilken type af pool du skal vælge, kan især afhænge af hvor stabil du ønsker poolen skal være, samt hvor stor poolen er.

Der findes grundlæggende 3 typer af have pools med pumpe:

 • Set pools - en pool i blød pvc, med bløde fleksible sider og en oppustelig ring, der holder poolen oppe.
 • PVC ramme pool - En pool med et stativ i hård PVC som holder poolens sider lige
 • Metal ramme poole - Ligner PVC ramme pool, men stativet/rammen er lavet i metal
 • Panel pool - Poolen er lavet af metalplader, som holdes oppe af et stativ med foring af pool dug indvendig.

Skal din nye pool med pumpe kun stå til afbenyttelse i de varme uger af sommeren, og derefter pakkes ned, kan det være en fordel at vælge en set Pool, da den er let at sætte op og pakke ned, prismæssigt er den ofte billigere end for eksempel rammepools.

Skal din pool med pumpe stå fra tidligt forår til sen efterår, kan du med fordele vælge en ramme pool, da disse typer er mere stabile, har lige sider og ofte en bedre udnyttelse af pladsen, for slet ikke at tale om muligheden for en større vanddybde.

#3 - Placering af pool med pumpe

Når du skal vælge en placering til din nye pool med pumpe, så kan du med fordel tage højde for nedenstående punkter:

 • Poolen bør have mest muligt sollys, da det opvarmer vandet
 • Poolen skal gerne stå i læ, da vinden kan virke kold, når huden er våd, og samtidig afkøler vinden vandet i poolen
 • Poolen bør ikke placeres alt for tæt på huset og helst ikke på terrassen, da det hårde underlag kan øge risikoen for huller i bunden af poolen. Vægten af vandet kan også gøre belægningsstenene kommer til at ligge skævt.
 • Poolen skal stå på et plant og jævnt underlag, gerne på et tæppe eller specialiseret pool underlag. Jorden skal være fast og uden skråning.
 • Poolen kan med fordel placeres væk fra træer og større buske for at minimere nedfald af blade mm.

Vigtigst af alle disse punkter er at poolen placeres på et helt plant stykke jord, da vægten fra vandet kan presse poolens stativ så det går i stykker eller poolen kan revne.

Hvis din have skråner, så er du nødt til at få den planet og vent derefter gerne et års tid, så jorden for sat sig godt og grundigt, da jorden ellers kan skride ud under vægten fra poolen.

#4 - Tilbehør til pool med pumpe

Når du investerer i en pool med pumpe, så følger der ofte en del udstyr med i form af pumpe, slanger, tilkoblinger og meget mere.

Har du for eksempel valgt en rammepool, kan det være en rigtig god idé at holde øje med om der følger en stige med, så det bliver nemt at komme op over rammen og ned i poolen.

Følger stigen ikke med, kan du tilkøbe både den og en masse andet udstyr, som for eksempel rutsjebaner, overdækninger, underlag, thermo overdækning, termometer og meget mere.

Især en overdækning kan være en god investering, da det kan mindske arbejdet med rengøring af poolen og samtidig være med til at holde lidt på varmen i vandet.

#5 - Pumpens kapacitet

Når du køber en pool med pumpe, er det vigtigt at du sikrer dig at pumpen har en kapacitet der svarer til den mængde vand der kan være i poolen.

Hvis pumpens kapacitet ikke er tilstrækkelig, kan du opleve uklart og beskidt vand, grønne algedannelser på siderne af din pool og fedtet bund og sider.

Det er meget vigtigt at du sørger for en desinficeret pool, hvor hygiejnen er i top, da du og andre der benytter din pool ellers kan risikere at blive syge.

Pumpen hjælper til at holde vandet fri for snavs og andet skidt, og ofte skal der lidt kemi til i form af klor til at desinficere vandet.

Hvis pumpen ikke er kraftig nok, kræver det mere manuelt arbejde fra dig for at holde poolen ren, derfor vælger mange mennesker ofte at købe et sandfilter, der er større end den filterpumpe der følger med en pool med filter.

#6 - Vedligehold af pool med pumpe

Når du har købt en pool med pumpe, har du allerede mindsket behovet for vedligehold, såfremt pumpen er beregnet til den mængde vand, som du kan have i poolen.

Med udgangspunkt i at pumpen har den rigtige kapacitet, så er der ikke meget vedligehold af en pool med pumpe.

Vedligeholdelsen består hovedsageligt af at tjekke vandet en gang om dagen, for at der er den rigtige kemiske balance i vandet, så vandet er desinficeret.

Kemi balancen udgøres oftest af klor tilsætning eller i nogle tilfælde aktivt ilt.

Herudover skal bunden støvsuges efter behov og vandoverfladen skimmes for blade, snavs og døde insekter.

Du kan købe komplette rensesæt, hvor der er alt hvad du skal bruge til at vedligeholde din nye pool.

Herudover kan du overveje at købe et pool overdækning, da du med dette har mulighed for at minimere rengøringen af poolen yderligere.

#7 - Levetiden på en pool med pumpe

En god kvalitets pool med pumpe kan holde i mange år, især hvis du passer på den og sørger for korrekt opbevaring og nedtagning af poolen.

Når du nedtager poolen, kan du med fordel sørge for at få den gjort grundig ren og lade den tørre helt, inden du lægger den sammen og opbevarer den ved stuetemperatur.

Sørger du for at få en ordentlig underlag under poolen når du stiller den op, minimerer du risikoen for utætheder, som følge af tryk fra sten eller andre skarpe genstande.

Nogle pools kan holde helt op til 20 år, men gennemsnittet ligger på omkring 4-6 år, ved korrekt vedligehold og opbevaring.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007