Friends of Hue

Fiends of Hue Smart tilbehør, der virker perfekt med Philips Hue belysning. Friends of Hue er elektronik, der er designet specifikt til Philips Hue.

Læs mere om Friends of Hue

Lysdæmper til Philips Hue (DK-design) Niko-Servodan
Lysdæmper til Philips Hue (DK-design) Niko-Servodan
849 DKK
Læg i kurv
Lysdæmper til Philips Hue (DK-design) Niko-Servodan

Nem Installation, ramme ikke inkluderet
Philips Hue Bridge v2 er påkrævet, ikke inkluderet

Læs mere Fjernlager
Levering: 2-4 hverdage
Senest 2. maj 2024

Friends of Hue - Udvid dit Smart Home-system

Her på siden kan du se vores udvalg af Friends of Hue-tilbehør, der virker perfekt med Philips Hue belysning.

Friends of Hue er elektronik, som er designet specifikt til Philips Hue, og er en betegnelse som Philips Hue bruger om elektronik og smart-assistenter, der er designet til at kunne virke specifikt med Philips Hue belysning.

Det vil sige at du altså kan bruge Friends of Hue til at styre din belysning med stemmen, eller finde kontakter og fjernbetjeninger fra andre producenter, der virker med Philips Hue.

Philips Hue har sit eget udvalg af lysstyring, men selvom at de er effektive og brugt af mange, har de alle dog ét problem: de har brug for batterier.

Der er også problemet i at dine Hue-pærer bliver slukket, fordi nogen har slukket for kontakterne på væggen.

Mød Friends of Hue switch-serien.

Lyskontakterne, der er udviklet og solgt af Hue-partnere, bruger alle kinetisk energi og høster strømmen fra det fysiske klik for at styre dine lys.

Det gør dem til gode udskiftninger eller tilføjelser til normale lyskontakter, da du aldrig behøver at bekymre dig om at skifte batterier igen, og hvis du er parat til at gøre lidt grundlæggende gør-det-selv, kan de erstatte dine almindelige lyskontakter.

Det er dog vigtigt at huske på at størstedelen af alle Friends of Hue-kontakterne har brug for en Hue Bridge for at fungere, og mange bruger systemer såsom Zigbee til at kommunikere.

De kommer typisk med to kontakter, selvom de fleste lader dig bytte to ud med en.

Med to kontakter på plads kan hver enkelt bruges til at styre forskellige lys, eller du kan bruge en til tænd/sluk og dæmpning (tryk og hold), og den anden til at vælge to forskellige scener.

Det kræver ikke meget at installere Friends of Hue enhederne, tværtimod..

Ofte er det eneste du typisk skal bruge en Philips Hue Bridge til at parre lysene med.

Da disse er officielle tredjeparts enheder, installeres og konfigureres de ofte via appe, men næsten alle kontakter tæller med i den fysiske enhedsgrænse for Hue Bridge: officielt er det 50 pærer og 12 tilbehør.

3 ting du bør overveje når du kigger på Friends of Hue produkter

Det eneste der reelt differentierer fra Philips Hue er, at Friends of Hue kontakter ikke opdateres automatisk til at bruge en alternativ trådløs kanal, hvis du manuelt skifter Zigbee-kanalen på grund af interferensproblemer.

Når du skifter den trådløse kanal, fortæller appen dig, hvilke knapper du skal trykke på for at få dine kontakter til at virke igen.

Ingen af kontakterne har traditionelle ledninger i dem, men nogle leveres dog med ledningsstik til permanent at kunne tænde dine lys.

Hvis ikke, så kan du tilslutte dine lys permanent med kabelstik; du skal blot sørge for at de matcher spændingen og strømstyrken i dit lys’ kredsløb.

Det er dog også en fordel at være elektrisk kyndig nok til at udføre dette job.

Mange af disse kontakter kommer med monteringsbeslag, der passer over et standard vægbeslag, så du kan udskifte din gamle kontakt med den nye Hue, hvilket giver dig en måde at styre dine lys på.

#1 - Hvilke kontrolmuligheder får du med Friends of Hue kontakter?

Hver kontakt har som standard to klikkere, selvom du ofte får muligheden for at kunne skifte til en. 

Med to klikkere er det typisk fire kontakter, som hver har to handlinger: tryk og hold.

Trykhandlinger lader dig tænde lyset med de sidste indstillinger, slukke lyset eller vælge en scene; hold-handlinger giver dig mulighed for at øge eller mindske lysstyrken, slukke lyset eller gøre ingenting.

To klikkere kan bruges til at styre forskellige lys, eller du kan indstille en kontakt til traditionel styring (tændt, slukket og dæmpet), med den anden kontakt til scenevalg.

Det er dog vigtigt at være opmærksom på at mange af disse lys ikke lader dig cykle gennem flere scener på samme måde som Philips Hue Wireless Dimmer Switch gør.

#2 - Forskellige forbindelsesmetoder til Friends of Hue

De fleste Friends of Hue-enheder kører på ZigBee, men det er muligt at finde enheder med flere forskellige forbindelsesmetoder til smart belysning.

Der er både fordele og ulemper ved hver forbindelsesmetode, så du skal derfor stærkt overveje hvilken enhed du vælger, da det også har betydning for forbindelsesmetoden.

ZigBee

ZigBee er en af de forbindelsesmetoder der bruges mest, og bruges også selv af Philips Hue; ZigBee er et signal der fungerer meget ligesom WiFi, men til forskel, er ZigBee bygget op som et mesh system.

Dette betyder at hver lyskilde virker som en signalforstærker, så du ikke er begrænset af dit WiFis rækkevidde, da ZigBee derimod gør systemet så stort som du har behov for.

Det betyder dog også at signalet mellem hver enhed ikke må være mere end 10-20 meter, alt efter diverse forhindringer, døre, og vægge, men hvis du går efter et system til hele huset, er ZigBee ofte en fordel.

Der er dog også ulemper at finde hos ZigBee, hvilket er at du typisk er begrænset til 50 enheder, og du skal også have en styreboks, som typisk sættes til din router.

Styreboksen kaldes ofte for en Bridge eller Gateway, og er bindeleddet mellem din app, som er sat op via WiFi, til ZigBee systemet.

Hvis du derfor kun er interesseret i få lyskilder, så kan styreboksen gøre systemet en tand dyrere.

WiFi

Når smart belysning bruger dit WiFi signal, betyder det typisk at lyskilden er forbundet til din router, meget ligesom din computer eller tablet.

På den måde er du ikke begrænset i antal, som du kan være ved ZigBee, og du har typisk heller ikke brug for en styreboks af nogen art.

Dette er med til at gøre systemet godt til dig som vil have få lyskilder, men også dig der ønsker mange.

De negative ting ved WiFi systemet er at hvis du ønsker at have hele huset fyldt, så kan det belaste dit WiFis hastighed, grundet at flere enheder skal have internet og netværksadgang.

Bluetooth

Bluetooth bruges hovedsageligt af få produkter, men denne forbindelsesmetode er god, hvis du blot skal have en eller to lyskilder, du gerne vil kunne styre på din telefon.

Udfordringen med Bluetooth-udgaven er dog at forbindelsen ikke sker til hverken internet eller netværk, men derimod direkte til den telefon eller tablet, der er sat op til at styre lyskilden.

Derudover har Bluetooth en rækkevidde begrænsning på omkring 10 meter.

Der er dog den helt klare fordel at Bluetooth lyskilderne er væsentligt billigere end andre typer, hvilket ofte er med til at retfærdiggøre dem på markedet.

#3 - Nem installation

Når du vælger et smart belysningssystem, så er installationen ofte også en ting der er værd at se på.

Der er også forskel på hvor nem og intuitiv selve installationen er, da det langt fra alle der tilbyder dansk brugervejledning.

Heldigvis er appen der ofte til at vejlede dig hurtigt og nemt gennem installationen, og for det meste er installationen også hurtig.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Dag-til-dag levering
Alle hverdage, året rundt
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007